Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Brăila a alocat municipiului 1,5 milioane lei pentru implementarea unei platforme pentru şcoala online

mihaeladanpress.ro
francisk chiriac

Consiliul Judeţean (CJ) Brăila a alocat municipiului reşedinţă de judeţ suma de 1,5 milioane lei pentru implementarea unei platforme pentru şcoala online, care să vină în ajutorul elevilor, a declarat, joi, preşedintele instituţiei CJ, Francisk Chiriac, potrivit Agerpres.

"Trebuie să ne gândim foarte serios, pentru că se apropie toamna, iar elevii trebuie să urmeze cursurile, chiar şi online, cu toate că eu mi-aş dori ca şi copilul meu şi ceilalţi copii din judeţ să meargă la şcoală efectiv, alături de profesorii şi de colegii lor. În momentul de faţă, municipiul Brăila, conform proiectului votat de noi toţi, are la dispoziţie 15 miliarde de lei (n.r. ROL), prin cofinanţare, pentru o astfel de platformă. Dacă va fi nevoie, nu am nicio reţinere de a mări această sumă. Este foarte important să cuprindem nu numai elevii din municipiu, dar şi elevii din judeţ, pentru că acolo sunt problemele. Sunt copii în sate îndepărtate care ar trebui să aibă şi ei aceleaşi condiţii pe care le au elevii din municipiul Brăila", a spus Chiriac.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Brăila, Viorel Botea, a dat asigurări că, în condiţiile în care autorităţile vor decide ca orele să se ţină online, toţi elevii şi profesorii care nu dispun de tehnologia necesară participării la aceste cursuri vor primi tablete, calculatoare şi dispozitive pentru conexiune la internet.

"În Brăila, în jur de 3.500 de elevi şi profesori au solicitat acest lucru şi pot spune cu siguranţă că pe data de 10 septembrie, conform discuţiilor pe care le-am avut şi pe baza informaţiilor pe care le-am primit de la minister, toţi elevii din Brăila vor avea tablete şi acces la internet pentru începerea noului an şcolar", a declarat Viorel Botea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.