Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Cluj anunţă investiţii de peste 7,4 milioane de euro pentru reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a Spitalului de Boli Infecţioase

wall-street.ro
bani-salariu-taxe-impozit

Consiliul Judeţean Cluj anunţă, marţi, investiţii de peste 7,4 milioane de euro pentru reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a Spitalului de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, urmând să fie redus consumul anual de energie primară cu aproape 60%.

Reprezentanţii CJ Cluj au anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, că proiectul care vizează ”Reabilitarea termică şi eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca” a fost selectat spre finanţare.
“Este o nouă reuşită care ne bucură şi care dovedeşte, o dată în plus, preocuparea noastră constantă pentru asigurarea climatului optim de realizare a actului medical. Dincolo de suma considerabilă de bani pe care am reuşit să o atragem din fonduri europene, economisind astfel banii clujenilor, extrem de importante sunt numeroasele beneficii ale acestei investiţii, care vor fi resimţite atât de pacienţii cât şi de personalul spitalului nostru”, a declarat preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe.
Printre lucrările prevăzute a fi realizate la sediul unităţii sanitare aflate în subordinea CJ Cluj, situat pe strada Iuliu Moldovan nr. 23, se numără reabilitarea termică a anvelopei clădirii, refacerea hidroizolaţiilor la nivelul soclurilor, al plăcilor teraselor şi al copertinelor, precum şi instalarea unor sisteme de panouri fotovoltaice.
De asemenea, investiţia mai vizează schimbarea şi modernizarea centralei termice existente, echilibrarea termo-hidraulică a corpurilor de încălzire, a coloanelor de agent termic şi a reţelei de distribuţie, echiparea cu dispozitive de autoreglare pentru reglarea distinctă a temperaturii şi calităţii aerului interior, dar şi lucrări conexe pentru îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii.
“Principalele beneficii ale investiţiei, ulterior implementării, vor consta în reducerea consumului anual de energie primară cu 58,56%, scăderea nivelului specific al gazelor cu efect de seră cu 73,35%, respectiv reducerea consumului anual de energie finală pentru încălzire cu 75,94%”, a precizat sursa citată.
Proiectul are o valoare totală de 36.920.937,04 lei, cu T.V.A. inclus, şi a fost depus spre finanţare din fonduri europene nerambursabile prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.