Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Ilfov şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea au lansat Caravana 'Scapi de cancerul de col/sân cu un simplu control'

cancer mamar

Consiliul Judeţean Ilfov şi Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea au lansat Caravana "Scapi de cancerul de col/sân cu un simplu control", anunță AGERPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al CJ Ilfov, programul caravanei va fi anunţat din timp şi va putea fi găsit la medicii de familie, pe pagina de internet a Spitalului de Ginecologie din Buftea, www.spitalbuftea.ro, sau la numărul de telefon 021 351 5295.

Pentru caravană, programările se fac la medicii de familie care participă la campanie.

Primele opriri ale caravanei vor fi la: Ciolpani, 11 martie, ora 14,00, la Tâncăbeşti, 12 martie, ora 14,00.

"Faptul că medicii de la spitalul Buftea au dorit să intre în acest proiect în mod voluntar ne-a mobilizat la CJ să organizăm această campanie de conştientizare şi prevenţie", a afirmat, duminică, Marian Petrache, preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, potrivit sursei citate.

Decizie de maximă siguranță - Primul meci din Liga 1 care se va disputa fără spectatori pe Arena Națională! Fanii își vor primi banii înapoi

"Consiliul Judeţean a avut investiţii de 5 milioane de lei în aparatura din spital. Cele mai noi sunt ecografele pentru sân şi un mamograf 3D, cu tomosinteză, ultimul răcnet în materie de investigaţii imagistice de profil. La spital se pot face analize de depistare a tulpinilor HPV în laboratorul propriu, certificat RENAR, destul de inaccesibile în mod normal, pentru că sunt scumpe. La noi se fac gratuit, în baza trimiterii de la medicul de familie", a spus Florentina Rudeanu, managerul spitalului din Buftea.

Caravana "Scapă de cancerul de col/sân cu un simplu control" face parte din campania de prevenţie a cancerului de col şi a cancerului mamar iniţiată acum o lună de Consiliul Judeţean Ilfov şi de Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea.

Pentru prevenţia cancerului de col uterin, Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea pune la dispoziţia pacientelor asigurate următoarele investigaţii gratuite: consult ginecologic, testare HPV şi Babeş-Papanicolau.

Totodată, pentru prevenţia cancerului de sân, spitalul pune gratuit la dispoziţia pacientelor asigurate consult şi ecografie mamară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.