Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Vâlcea explică de ce proiectul Geoparc Internațional UNESCO 'Oltenia de sub munte' se va realiza prin Legea Muntelui

CJ Valcea, Munte

CJ Vâlcea explică de ce proiectul Geoparc Internațional UNESCO „Oltenia de sub munte” se va realiza în parteneriat cu Guvernul României, deși o solicitare privind un parteneriat a fost depusă de Asociația Kogayon.

PRECIZĂRI cu privire la potențialul proiect Geoparc UNESCO „Oltenia de sub Munte”

Ca urmare a solicitării Asociației Kogayon de a încheia un parteneriat, în vederea realizării unui Geoparc Internațional UNESCO „Oltenia de sub munte”, la sediul Consiliului Județean Vâlcea a fost organizată o întâlnire cu reprezentanții asociației și ai celor 6 unități administrativ-teritoriale, respectiv: Băile Olănești, Horezu, Bărbătești, Costești, Stoenești, identificate de aceasta ca fiind parte din potențialul geoparc, CJ Vâlcea arătându-și disponibilitatea pentru discuții pe această temă.

Inițiativa asociației, lăudabilă prin natura obiectivelor propuse, a fost apreciată, însă opinia majorității și anumite aspecte neclare din legislația în domeniu (OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice), ne-au determinat să optăm pentru a dezvolta zona montană pe varianta propusă prin Legea muntelui, de către Guvernul României.

Modalitățile de protecție și dezvoltare durabilă și incluzivă a zonei montane, prin punerea în valoare a resurselor naturale și umane, creșterea nivelului de trai, menținerea identității culturale, creșterea puterii economice la nivel local și național, în condițiile păstrării echilibrului ecologic și ale protecției mediului natural, sunt reglementate prin H.G. nr. 332/ 2019.

Pentru România, zona montană constituie un teritoriu de interes național specific, strategic, economic, social și de mediu și, de aceea, Consiliul Județean Vâlcea consideră oportun să achieseze la inițiativa statului român și la acțiunile care au în vedere dezvoltarea durabilă a zonei montane, reglementate prin Legea muntelui nr.197/2018., transmite CJ Vâlcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.