Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJ Vrancea respinge acuzaţiile liberalilor privind politizarea de către PSD a evenimentului "Linişte, la Balada se citeşte"

Inquam Photos / George Calin
Marian Oprisan Cex psd

Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea respinge acuzaţiile PNL privind politizarea de către PSD a evenimentului "Linişte, la Balada se citeşte!", catalogându-le drept "minciuni propagandistice".

"CJ Vrancea respinge acuzaţiile absolut nefondate ale PNL privind politizarea de către PSD a evenimentului "Linişte, la Balada se citeşte!", eveniment moderat de jurnalistul Florin Saşcă şi actriţa Monica Davideanu. (...) Gestul PNL arată, în acelaşi timp, micimea morală a acestora, incapabili să aprecieze un act eminamente cultural, menit să promoveze cartea şi lectura în rândul unui număr cât mai mare de adolescenţi. Toate acuzaţiile formulate de PNL sunt minciuni propagandistice", se afirmă într-un comunicat al CJ.

Potrivit sursei citate, evenimentul în cauză a fost programat şi organizat de către aparatul de specialitate din CJ Vrancea încă din luna aprilie 2019, iar acţiunea a fost aprobată în şedinţă publică de către consilierii judeţeni, ocazie cu care liberalii nu au avut opinii divergente.

CJ Vrancea susţine că liberalii au fost cei care s-au folosit de acest eveniment pentru a distribui materiale electorale elevilor care ieşeau de la Balada, iar unul dintre candidaţii PNL i-ar fi catalogat pe cei care au refuzat să primească pliantele drept "analfabeţi pesedişti".

"Iată cum un eveniment 100% cultural, moderat chiar de personalităţi cu opţiuni politice anti-PSD este terfelit de către PNL care, în lipsă de proiecte, arată că oferta lor politică se bazează doar pe scandal, minciună şi instigare la ură. (...) Joi, 23 mai 2019, în jurul orei 12,00, în faţa Cinema "Balada" din Focşani s-a postat candidatul PNL la alegerile europarlamentare, Ana Maria Dimitriu, alături de o echipă PNL care purta eşarfe galbene şi care a dorit să distribuie materiale de campanie electorală elevilor care ieşeau de la evenimentul 'Linişte, la Balada se citeşte!'. Deoarece elevii nu au interacţionat cu acest grup liberal, vădit indignată, candidatul Ana Maria Dimitriu a strigat către aceştia: 'sunteţi nişte analfabeţi pesedişti'", se susţine în comunicatul CJ Vrancea.

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

Potrivit sursei citate, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, solicită PNL să îşi ceară scuze public pentru încercarea de a politiza evenimentul, iar candidatului liberal Ana Maria Dimitriu să le ceară scuze elevilor pe care i-a jignit.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a declarat, joi, că social-democratul Marian Oprişan "face campanie în şcoli". Dancă a prezentat, într-o conferinţă de presă, o înregistrare video de la un eveniment organizat la Focşani, "unde sunt adunaţi cu forţa" elevi de clasa a XII-a, cărora li se împart cărţi cu semnătura lui Marian Oprişan.

"Asistăm în aceste zile la o campanie mizerabilă, furibundă a celor disperaţi că pierd puterea, a celor disperaţi că nu mai pot face legi pentru ei, pentru a-i scăpa pe infractori şi folosesc toate instrumentele posibile legale şi ilegale - de la aruncat cu bani, pomeni electorale, până la presiuni şi abuzuri asupra funcţionarilor publici, asupra angajaţilor din sistemul public. (...) Baronul Marian Oprişan din Vrancea face campanie politică în şcoli, pune presiuni pe profesori şi pe elevi, profesorii la rândul lor ameninţă elevii că, dacă nu se prezintă la evenimentele convocate de baronul Oprişan, vor avea notele scăzute la purtare. (...) Acţiune de campanie electorală revoltătoare, scandaloasă, care arată că baronii PSD nu au niciun scrupul să se folosească de elevi, profesori, medici, angajaţi din instituţiile publice ca de nişte supuşi, iobagi", a afirmat Ionel Dancă.

Înregistrarea video prezentată a fost primită de liberali pe site-ul oprestefrauda.ro.

"Vom face astăzi denunţ la poliţie pentru această campanie politică ilegală în şcoli şi vom sesiza Biroul Electoral Judeţean", a mai afirmat Ionel Dancă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.