Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amenzi şi suspendarea temporară a activităţii la mai multe unităţi comerciale alimentare din Complexul Studenţesc Timișoara

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş au aplicat 13 amenzi contravenţionale în valoare totală de 160.000 de lei la unităţi de alimentaţie publică din Complexul Studenţesc din Timişoara, pentru neregulile constatate, iar cinci unităţi au fost închise temporar, până la remedierea deficienţelor depistate.

Şeful adjunct al CJPC Timiş, Mihai Gubandru, a declarat miercuri seara că au fost aplicate şi cinci avertismente cu oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme.

"Abaterile s-au referit la comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau pe suprafaţă insecte, comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind menţiunea produse din produse congelate, cu ambalaj deteriorat, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare a produselor de panificaţie-patiserie insalubre, utilizarea unor cuptoare neigienizate corespunzător şi a unor tăvi arse, existenţa unor insecte vii în spaţiul de preparare şi coacere", a explicat Gubandru, informează Agerpres.

Au mai fost constatate condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide şi rugină şi a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheaţă, praf, impurităţi. De asemenea, comisarii au găsit blocul alimentar (bucătărie) neigienizat corespunzător, strat gros de grăsime arsă, prezenţa muştelor pe alimentele în curs de preparare, existenţa pavimentului neigienizat şi a unor rafturi murdare, în zona de comercializare, nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.