Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJSU Alba: 'Vințu de Jos intră duminică, la ora 6.00, în carantină'

facebook.com
izolare coronavirus

Prefectura județului Alba anunță că ordinul șefului Departamentului pentru Situații de Urgență privind instituirea carantinei începând de duminică, de la ora 6.00, în localitatea Vințu de Jos a fost publicat în Monitorul Oficial, potrivit Mediafax.

„Vă informăm că în Monitorul Oficial nr 1155/27.11.2020 a fost publicat ordinul șefului DSU privind instituirea carantinării zonale în localitatea Vințu de Jos din județul Alba. Instituirea carantinei intră în vigoare începând cu data de 29.11.2020, orele 06.00”, a transmis sâmbătă Prefectura Alba.

Potrivit ordinului, decizia a fost luată după ce în localitate rata de incidență a cazurilor de Covid a ajuns la 8,5 la mia de locuitori.

Decizia a fost luată la propunerea CJSU Alba, în care sunt stabilite și măsurile care vor fi impuse.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

Astfel, circulația și staționarea în spații publice a persoanelor este interzisă cu excepția motivelor bine justificate prin Declarația pe proprie răspundere, legitimație de serviciu sau a adeverinței eliberate de angajator.

De asemenea, este permisă tranzitarea localității de către persoanele care nu au domiciliul acolo, fiind interzisă staționarea în localitate.

Slujbele religioase sunt permise doar în exteriorul lăcașurilor de cult, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc.

„Se permite oficierea sujbelor de înmormântare cu participarea a maxim 8 persoane în interior, iar în exterior cu participarea a maxim 20 de persoane”, se arată în decizia CJSU Alba.

Totodată, sunt permise deplasările la secțiile de votare în 6 decembrie.

Carantina va fi instituită pe o perioadă de 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.