Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CJSU Iași a prelungit cu încă două săptămâni obligativitatea purtării măştii de protecţie

Inquam Photos / Octav Ganea
oameni masca

În şedinţa de vineri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Iaşi s-a decis ca masca de protecţie să fie purtată, până pe 31 august, în spaţiile publice deschise din judeţ.

Decizia a fost luată în urma evaluării făcute de Direcţia de Sănătate Publică Iaşi asupra nivelului răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV2 în judeţ, precum şi a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieşean pentru a face faţă situaţiei actuale.

"În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, în intervalul 15 - 31 august 2020, să se prelungească obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi. Masca de protecţie va fi purtată astfel încât să acopere nasul şi gura", se precizează în decizia CJSU Iaşi.

Excepţie de la această măsură vor face persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, persoanele care desfăşoară activităţi sportive, persoanele care se deplasează cu mijloace de transport individuale, precum şi persoanele care desfăşoară activităţi în condiţii de muncă solicitante, dar şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

"În urma analizei făcute de autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluţia răspândirii infecţiei cu SARS-COV-2 la nivelul judeţului Iaşi, s-a considerat necesară prelungirea acestei decizii mai ferme şi fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. Este o măsură pe care o luăm pentru că în ultima perioadă numărul persoanelor infectate nu dă semne de scădere.
Facem un apel la cetăţenii judeţului Iaşi să sprijine autorităţile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieţi ale conaţionalilor noştri. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini şi să fim atenţi la distanţarea fizică dintre persoane", a declarat prefectul Marian Grigoraş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.