Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clădirea Halelor Centrale Ploieşti, închisă temporar de OPC

opc

Clădirea Halelor Centrale Ploieşti a fost închisă temporar, joi, ca urmare a unui control efectuat de comisarii de la Protecţia Consumatorilor, activitatea în două sectoare fiind suspendată pentru o perioadă de până la 6 luni, ca urmare a neregulilor grave depistate aici.

"Referitor la controlul ANPC desfăşurat astăzi, 08.09.2022, în imobilul Halele Centrale Ploieşti, conducerea Hale şi Pieţe SA va aduce la cunoştinţă faptul că activitatea comercială din acest complex a fost suspendată temporar ca urmare a constatării mai multor deficienţe în comerţul desfăşurat de agenţii comerciali şi producătorii din spaţiile de lactate şi peşte", se arată într-un comunicat al societăţii Hale şi Pieţe, informează Agerpres.

Conform reprezentanţilor Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, la faţa locului au fost găsite, printre altele, vitrine insalubre, cu rugină şi gândaci, paviment murdar, staţii insalubre pentru depozitarea mărfii.

"În zonele de lactate şi peşte, suspendarea activităţii comerciale a fost dispusă pentru o perioadă de la 0 până la 6 luni, iar reluarea acesteia se va realiza doar dacă comercianţii vor remedia deficienţele constatate de comisarii ANPC. Totodată, a fost întreruptă şi activitatea celorlalţi comercianţi din interiorul imobilului în vederea efectuării igienizării tuturor spaţiilor comerciale, atât în interiorul acestora, cât şi in spaţiile comune. Ca urmare a lucrărilor de igienizare efectuate în cursul acestei zile, în această zonă, în data de 09 septembrie vom solicita redeschiderea spaţiilor", menţionează comunicatul citat.

Conducerea Hale şi Pieţe SA subliniază faptul că, potrivit contractelor de închiriere, chiriaşii au obligaţia efectuării curăţeniei şi igienizării spaţiilor închiriate, asumându-şi eventualele sancţiuni în caz de nerespectare a acestor obligaţii.

Totodată, societatea a fost amendată cu 1.500 de lei de către comisarii de la Protecţia Consumatorilor, pentru deficienţe precum crăpături în paviment, plăci de faianţă lipsă, grătare ruginite la rigole şi zugrăveli exfoliate.

În perioada 19 septembrie-3 octombrie, în incinta halei centrale (sub cupola principală), vor avea loc lucrări de reparaţii şi igienizare a spaţiului care a fost afectat de incendiul din data de 24 aprilie, timp în care vor fi eliberate spaţiile comerciale, mai arată comunicatul citat.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au aplicat, în două zile, amenzi de peste 900.000 de lei după controale efectuate miercuri şi joi la zeci de operatori economici din municipiile Ploieşti şi Câmpina.

Conform unui comunicat postat, joi, pe pagina de Facebook a Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Sud Muntenia, echipele acestei structuri au fost coordonate de preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, directorul general Paul Anghel, vicepreşedintele ANPC, Mihai Culeafă, şi comisarul şef al CRPC Regiunii Sud Muntenia Ploieşti, Ion Iordăchescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.