Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clădirea în care lucrează angajații Loteriei Române din Neamț, în pericol iminent de prăbușire

loteria romana

Una dintre cele două clădiri ale Loteriei Române din Neamț stă să cadă peste angajați. Imobilul are pereții crăpați, bucăți din acoperiș s-au desprins, iar din pereți lipsesc cărămizi.

Corpul de clădire riscă să se dărâme în orice moment, iar interioarele arată la fel de rău, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Raed Arafat atenționează: Asta e concurență neloială!

Loteria Română are 41 puncte de lucru județene, unul din acestea fiind în Neamț. Punctul de Lucru Județean Neamț al Loteriei Române are 36 de salariați, iar la conducere e Nechita Vasile, în vârstă de 63 de ani, angajat la companie de 23 de ani.

Clădirea administrativă în care lucrează inclusiv managerul, aflată în Piatra-Neamț, este proprietatea companiei. Angajații merg la serviciu într-un spațiu cu pereți crăpați, acoperișul desprins și cărămizi lipsă. Se află de ani buni într-un stadiu avansat de degradare, iar cel de-al doilea corp stă să pice în orice moment.

Citește și: Scandal-monstru în Poliție! Pe cine ar proteja Marcel Vela – Reacție dură, după articolul Bugetul.ro

Reprezentanții companiei au declarat pentru MEDIAFAX că la nivelul conducerii centrale este cunoscută situația de la Piatra Neamț.

„Având în vedere stadiul în care se află această clădire formată din două corpuri, în cursul acestui an se intenționează achiziționarea de servicii de expertiză tehnică de rezistență urmând ca, în funcție de rezultatul expertizei, să se treacă la următoarea etapă care constă în achiziționarea de servicii de proiectare rezistență-consolidare sau structură integrală nouă, după caz", au transmis reprezentanții Loteriei Române.

Managerul Nechita Vasile spune că a căutat un spațiu de închiriat, dar până acum nu a găsit.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

„Pe varianta în care se va merge pe construcție nouă, temporar, vom sta în chirie. Am încercat să găsim un spațiu de închiriat, dar ceea ce este acum disponibil nu se pretează la nevoile noastre, pentru că noi nu putem face investiții sau reamenajări", a spus, pentru MEDIAFAX, Nechita Vasile.

Potrivit unor surse din cadrul Loteriei Române, starea clădirii este în atenția companiei de mai mulți ani. S-a făcut o expertiză tehnică unde s-a stabilit că lucrările de reparație nu se justifică, iar soluția ar fi refacerea în totalitate a structurii sau o nouă clădire. Pe baza acestei expertize, clădirea a fost prinsă în planul de investiții, dar așteaptă finalizarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru alocarea fondurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.