Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clădirea Medicală şi Blocul materno-infantil de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate prin PNRR

maternitate

Clădirea Medicală şi Blocul materno-infantil de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina vor fi reabilitate prin PNRR, proiectele investiţiilor fiind aprobate în şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean (CJ) Olt.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, a precizat că până în prezent au fost depuse pentru finanţare prin PNRR două proiecte, unul referitor la Blocul materno-infantil al Spitalului Judeţean de Urgenţă şi altul privind sediul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, iar miercuri au fost aprobaţi indicatorii pentru depunerea altor trei proiecte de investiţii, între care şi cel referitor la reabilitarea clădirii Medicală de la spital, potrivit Agerpres.

"Pe PNRR, până în momentul de faţă, CJ Olt a depus două proiecte, pentru sediul DGASPC şi Blocul materno-infantil de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Astăzi am mai aprobat indicatorii pentru încă trei proiecte, vorbim de clădirea Medicală a SJU Slatina, Căminul pentru vârstnici Slatina aflat în subordinea DGASPC şi Centrul Militar Judeţean, clădire pe care o avem în proprietate şi administrare. Împreună, toate aceste cinci proiecte însumează cam 12 milioane de euro, bani pe care reuşim să-i atragem pe PNRR", a spus Marius Oprescu.

Preşedintele CJ Olt a menţionat că instituţia ia în calcul renunţarea la o investiţie a CNI pentru reabilitarea interioară a Pavilionului central al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, deoarece proiectul stagnează şi constructorul care a câştigat licitaţia de execuţie a lucrărilor a reziliat contractul.

"Din păcate, proiectul de modernizare şi reabilitare interioară a Blocului central al spitalului stagnează, nu din vina noastră. Noi am predat această investiţie către CNI, constructorul care a câştigat această lucrare a reziliat contractul, urmând ca CNI să scoată din nou această lucrare la licitaţie. Sperăm ca până la finalul anului s-o aveam scoasă la licitaţie şi de la anul să lucrăm în interior, dacă nu, o vom retrage de la CNI şi îl vom face din fonduri proprii. Chiar dacă ne costă, nu putem sta pe loc atâta timp. Noi, restul pavilioanelor de la spital, atât cele din curtea spitalului, cât şi secţiile externe, le-am reabilitat. Sperăm ca până la finalul anului să terminăm mare parte din Blocul materno-infantil şi din clădirea Medicală", a explicat Oprescu.

Pentru reabilitarea spaţiilor interioare din pavilionul central al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina, o investiţie în valoare de aproximativ 16 milioane de lei a fost obţinută cu finanţare prin Compania Naţională de Investiţii în anul 2017, dar lucările nu au avansat vreodată. De atunci însă, pavilionul central a fost reabilitat în exterior şi au continuat dotările cu aparatură medicală în secţiile imobilului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.