Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clădirile Teatrului Foarte Mic şi Teatrului Lucia Sturdza Bulandra, preluate în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc

newsbucuresti.ro
centrul vechi bucuresti terase cladiri

Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic din cadrul Primăriei Capitalei a preluat în administrare, în urma votului dat în cadrul şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), imobilele în care funcţionează Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra" şi Teatrul Foarte Mic, ambele încadrate în clasa I de risc seismic. Procesul de preluare este necesar demarării procedurilor de reabilitare, potrivit news.ro.

Cele două Hotărâri ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) prin care clădirile în care funcţionează cele două instituţii de cultură trec în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic au fost votate în şedinţa de joi cu unanimitate, respectiv 47 de voturi pentru, zero împotrivă şi zero abţineri.

Primăria Capitalei intenţionează să reabiliteze, prin Joi, Consiliul General al Capitalei trebuie să voteze transmiterea celor două imobile în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, pe perioada de derulare a reparaţiilor.

Hotărârile prevăd preluarea în administrarea Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic a clădirii cunoscute sub denumirea Teatrul Foarte Mic, şi a imobilului în care funcţionează Teatrul Municipal "Lucia Sturdza Bulandra".

Cele două clădiri au fost încadrate în urmă cu mai mulţi ani în clasa I de risc seismic, ceea ce înseamnă, conform expertizelor, că în situaţia unui cutremur puternic există risc ridicat de prăbuşire.

Pentru clădirea Teatrului Foarte Mic, care este evaluată la peste 4,6 milioane lei, expertiza a fost realizată în anul 2019. Imobilul Teatrului "Lucia Sturdza Bulandra" a fost expertizat în anul 2014. Clădirea construită în 1926 are o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi. În ambele cazuri, expertizele tehnice au arătat necesitatea unor "intervenţii urgente".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.