Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Clanul marelui alb' a comis-o din nou: Fotografii de la ultima lovitură de 400.000 de euro

basilica.ro

O parte din țară a aflat că există un ”clan al marelui alb”! Deși știam că doar interlopii și mafia au clan, ni s-a spus că mai există unul al ”marelui alb”. Acum, după ce s-au demontat toate acuzațiile la adresa ”marelui alb” și a ”clanului său”, STIRIPESURSE.RO își permite să vină cu alte fapte ale renumitului ”clan” demne de a nu fi expuse publicului iubitor de clanuri și cu fobie față de ”pupătorii de moaște” și preoți ortodocși.

Lovitura este una de proporții, iar suma este și ea uriașă: 400.000 de euro. Evenimentul trecut sub tăcere a avut loc chiar în capitala țării, în București, într-un loc plin de durere.

FOTOGRAFIILE pot fi văzute AICI

Concret, la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București a fost inaugurată marți Secția de Oncologie Medicală 2, renovată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale. Aceștia au susținut lucrări în valoare de peste 400.000 euro, care au fost realizate în timp record: 60 de zile.

La eveniment au participat Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, delegatul Părintelui Patriarh Daniel, Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei Naționale, dr. Bogdan Cosmin Tănase, Managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din București și dr. Alexandru Blidaru, Șef secție Chirurgie Oncologică II la aceeași instituție medicală.

Episcopul-vicar patriarhal a transmis binecuvântarea și felicitările Părintelui Patriarh Daniel și rugăciunea Preafericirii Sale ca Dumnezeu să dăruiască putere și inspirație medicilor și tuturor celor care și-au pus activitatea în slujba suferinzilor oncologici.

Preafericitul Părinte Patriarh a transmis binecuvântare și încurajare și pacienților, împreună cu urarea de a depăși cu bine boala oncologică de care suferă.

„Felicităm în mod deosebit pe toți voluntarii care s-au implicat în această lucrare. Acest grup de voluntari au o activitate foarte bogată din această perspectivă medicală”, a adăugat ierarhul.

El a vorbit și despre sprijinul spiritual oferit de Biserică pacienților. „Prezența permanentă a preotului care-și desfășoară activitatea în acest institut este foarte apreciată și foarte utilă, pentru că oamenii vin cu anumite îngrijorări, spaime”, a spus Preasfințitul Părinte Varlaam.

Arhimandritul Ciprian Grădinaru, ghidul spiritual al Voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, a declarat că reabilitarea secției „este o lucrare duhovnicească de vindecare a Sf. Nectarie”.

„Până a venit pandemia, o dată pe lună, cu voluntarii veneam și cercetam fiecare bolnav, de la etajul șapte și până la parter, până la copii. Fiecare pat în parte îl luam și vorbeam cu fiecare pacient. Și fiecare avea de spus câte ceva, pentru că în spatele fiecărui om este o poveste și un destin. Era o zi pe care o dedicam bolnavilor de cancer. Văzând nevoile cu care se confruntă institutul și pacienții, ne-am mobilizat”, a povestit arhimandritul.

„Pe lângă tratamentul oncologic, contează foarte mult, ca suport moral pentru pacient, și condițiile în care stă. Este o datorie a noastră morală ca și creștini, ca și Biserică, de a fi acolo unde este suferință, de a fi acolo unde este boală și unde este nevoie”, a mai spus Părintele Ciprian Grădinaru.

„Pentru noi a fost un mare ajutor această mână pe care ne-a întins-o Patriarhia Română prin voluntarii care au lucrat aici”, a declarat dr. Bogdan Cosmin Tănase, managerul institutului.

Deși institutul este relativ nou, a spus el, „standardele din 1989 nu se mai potrivesc cu ce se cere acum. Pacienții vin aici ca să se trateze și trebuie să fie primiți într-un mediu prietenos”. Managerul a apreciat că amenajarea s-a făcut la standarde foarte ridicate.

„Arată minunat. Știu ce înseamnă pentru un bolnav oncologic să fie primit în asemenea condiții absolut luminoase. Ajutorul Bisericii a fost fantastic”, a declarat și dr. Alexandru Blidaru, Șef secție Chirurgie Oncologică II.

El a vorbit despre nevoile complexe ale pacientului oncologic, pentru care sunt necesare o echipă medicală multidisciplinară, un nutriționist, un psiholog, dar și de preot.

„Susținerea sufletească are un rol important, iar când aceasta se însoțește de o asemenea realizare materială, este cu atât mai minunat”, a încheiat chirurgul.

Secția Oncologie Medicală tratează anual 25.000 de pacienți în regim de spitalizare de zi și de spitalizare continuă. Are 62 de paturi, inclusiv de îngrijiri paliative, pentru cazurile cele mai grave din țară.

Data inaugurării a fost aleasă pentru a coincide cu sărbătoarea Sf. Ier. Nectarie de la Echina, ocrotitorul bolnavilor de cancer.

Cei care puteti si doriti sa fiti parte a proiectului „Bucuria vindecarii” si sa dati o sansa la viata semenilor pentru care orice gest, orice semn de atentie poate reprezenta modul cel mai concret, evident pentru insanatosire, puteti sa contribuiti cu donatii in conturile Fundatiei „O sansa pentru viata”:

EURO:

IBAN: RO06BTRLEURCRT0379386601

BANCA: BANCA TRANSILVANIA- SUCURSALA MARRIOTT

LEI:

IBAN:RO56BTRLRONCRT0379386601

BANCA: BANCA TRANSILVANIA- SUCURSALA MARRIOTT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.