Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudia Țapardel, europarlamentar PSD: Impunerea unor mecanisme care interferează Tratelor europene vor afecta grav unitatea și dezvoltarea Uniunii Europene

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

Europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel, reacționează dur la votul dat de Parlamentul European cu privire la impunerea unui nou mecanism de alocare a fondurilor europene statelor membre. Se impune criteriul ”statului de drept”. Proiectul de regulament privind protecția bugetului UE, prin care se limitează sau chiar îngheață finanțarea în cazul statelor membre în care există deficiențe generalizate privind statul de drept, a fost votat astăzi în Parlamentul European.

”Astăzi am dat un vot #negativ pe raportul “Protecția Bugetului Uniunii în Cazul unor Deficiențe Generalizate în ceea ce privește Statul de Drept în Statele Membre”, privind legarea acordării fondurilor europene de principiile ce țin de statul de drept. Votul meu pe acest raport a fost unul ferm #împotrivă având în vedere că prin impunerea de condiționalități restrictive se poate bloca dreptul statelor membre de a accesa fondurile europene.

Cu acest prilej, doresc să le reamintesc reprezentanților instituțiilor europene că aceste fonduri sunt extrem de necesare pentru dezvoltarea tuturor regiunilor europene.

Din punctul meu de vedere, impunerea unor astfel de mecanisme interferează cu Tratatele europene și ilustrează existența unui dublu limbaj și a unor standarde duble la nivelul #UE, care pot să afecteze foarte grav unitatea și dezvoltarea viitoare a construcției europene.

Mai mult decât atât, așa după cum le-am semnalat de nenumărate ori atât domnului Președinte al Comisiei European, Jean-Claude Juncker, dar și Vice-Președintelui Frans Timmermans, în prezent nu există nici un  instrument care să măsoare nivelul de respectare al principiilor ce țin de statul de drept în Statele Membre.

Nu în ultimul rând, dublul limbaj existent la nivel european, viziuni precum o Europă cu mai multe viteze, sancționarea statelor membre prin rezoluții nedrepte, susținerea unor politici de condiționare a acordării fondurile europene de instrumente ce ţin de respectarea statului de drept, politici care afectează statele şi regiunile europene care au cea mai mare nevoie de aceste finanțări, reprezintă #precedente extrem de periculoase care nu fac decât să afecteze foarte grav unitatea și puterea Uniunii Europene și să mărească prăpastia dintre Estul şi Vestul Europei!”, susține eurodeputatul PSD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.