Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudia Țapardel - Mesaj Către Klaus Iohannis: Vă Cer să Solicitați în Mod Ferm, Ca Până în Mai 2019, România Să Devină Parte Integrantă A Spațiului Schengen

claudia-tapardel.ro
Claudia Tapardel

Dezbaterea din plenul Parlamentului European privind viitorul Uniunii Europene la care a participat Președintele României, Klaus Iohannis a fost una extrem de utilă. Cu această ocazie, europarlamentarul Claudia Ţapardel a luat cuvântul în plenul forului european, subliniind câteva aspecte de importanță majoră pentru România și viitorul său în Uniunea Europeană.

„Înainte de toate, i-am transmis președintelui României faptul că are datoria și obligația de a se asigura ca țara noastră să devină parte integrantă a Spațiului Schengen până la sfârșitul actualului mandat al instituțiilor europene, în mai 2019. Este inexplicabil și inacceptabil faptul că până la acest moment, România, a șasea țară ca mărime din UE și lider regional al Europei de Est în ceea ce privește creșterea economică, nu este parte a zonei Schengen”, a declarat europarlamentarul social-democrat.

Nu trebuie să uităm că adevărata problemă privind integrarea deplină a României în Spațiul Schenghen se trasează la nivelul Consiliului European, unde președintele Klaus Iohannis ar trebui să reprezinte interesele României și unde anumite țări europene ne blochează accesul din rea-voință și interese naționale și economice extrem de egoiste, care nu au nicio legătură cu viziunea europeană de unitate și solidaritate.

„Am dorit să îi reamintesc președintelui României de obligația care îi revine, în calitate de reprezentant al României în Consiliul European, de a solicita în mod ferm ca această situație de blocaj în care se află România să fie soluționată cât mai curând. Este datoria Președintele României să acționeze, având în vedere faptul că România îndeplinește toate criteriile și standardele tehnice, iar Comisia Europeană și Parlamentul și-au exprimat în repetate ocazii acordul”, a precizat, în discursul său, Claudia Ţapardel.

Românii au nevoie de o atitudine constructivă din partea Președintelui Klaus Iohannis și la nivel național

Ţinând cont că, de mai multe ori în cadrul discursului său, preşedintele României, Klaus Iohannis, a pus accentul pe importanța valorilor democratice, europarlamentarul Claudia Ţapardel a ţinut să accentueze în intervenţia din plenul Parlamentului European că democrația se asigură prin respectarea tuturor drepturilor și libertăților fundamentale, inclusiv a prezumției de nevinovăție și a respectării deciziilor Curții Constituționale.

„Este total nedemocratic ca cetățenii României să fie ascultați în mod abuziv de către Serviciile Secrete prin intermediul unor Protocoale abuzive şi ilegale. Împreună trebuie să protejăm toți românii pentru a se bucura de aceleași drepturi ca și cetățenii europeni în ceea ce privește democrația, cât și drepturile și libertățile fundamentale. În plus, mesajul constructiv avut de Președinte în plenul Parlamentului European nu ar trebui să fie un caz izolat. E foarte important ca şeful statului să aibă aceeași atitudine constructivă şi în România, unde aceasta din păcate lipsește cu desăvârșire, a precizat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Pentru mai multe detalii cu privire la intervenția eurodeputatului Claudia Țapardel, din cadrul dezbaterii care a avut loc astăzi în plenul Parlamentului European cu privire la „Viitorul Europei”, găsiți atașată înregistrarea video a discursului:

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.