Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Daniel Catană (ALDE): 'România are cea mai mare șansă din istorie. Alături de USA, NATO și alte state est-europene reprezintă reduta Occidentului'

Claudiu Daniel Catana

Prim- Vicepreședintele ALDE este optimist în privința viitorului României. Acesta consideră că avem o șansă istorică: “Pentru ca România să poată deveni o forță în următorii 10 ani, clasa politică trebuie să dea dovadă de profesionalism și responsabilitate. Avem o șansa istorică, în sfârșit facem parte dintre cei buni, si nu dintre cei răi. Partenerii privesc România în aceste momente ca pe o redută a democrației și consideră că poate redeveni o mare putere economică.”

Claudiu Daniel Catană a afirmat pe pagina de facebook că: ”România a făcut un pas important în emanciparea strategică în cadrul NATO și este în centrul atenției în momentul de față. Vizita Kamalei Harris în România nu a făcut decât să întărească importanța și rolul țării noastre în cadrul Alianței Transatlantice. Prezența în România a vicepreşedintei SUA vine şi în contextul împlinirii, anul acesta, a 25 de ani de la lansarea Parteneriatului strategic bilateral. In sfarsit intram in categoria celor buni si nu a celor rai.

Mesajul primit a fost acela că România contează foarte mult, iar țara noastră a fost elogiată pentru modul în care s-a implicat în acțiunile umanitare pentru refugiații din Ucraina. Ca profil strategic, România este cel mai bine conturată din ultimii 30 de ani, iar în următoarea perioadă va fi și mai mult întărită militar pe Flancul Estic al NATO în fața amenințării Rusiei. Întâlnirea dintre șeful statului roman și vicepreședinta SUA reprezintă un bun prilej pentru reafirmarea ataşamentului comun pentru consolidarea relaţiei transatlantice şi promovarea valorilor şi rezilienţei democratice.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.