Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Daniel Catana, Prim-Vicepreședinte ALDE: `Schengen este un drept pe care statele membre trebuie să îl respecte. Nu mai avem nimic de demonstrat`

arhiva personala
Claudiu Catana

Prim-Vicepreședintele ALDE consideră că România a demonstrat că este capabilă să gestioneze situația dificilă de la granița cu Ucraina și că merită să primească statutul de membru Schengen: “La granița cu Ucraina, solidaritatea românească nu are limite.

Țara noastră a demonstrat în această perioadă că este capabilă să gestioneze situația fără precedent de la granițele sale. Acum, mai mult decât oricând, merităm să nu mai fim considerați un stat de mâna a doua. În contextual provocărilor de securitate actuale, aderarea României la Spațiul Schengen este o necesitate. Aderarea României la spațiul #Schengen este un drept pe care toate statele membre trebuie să ni-l acorde, la nivelul Consiliului Uniunii Europene. România a parcurs deja cu succes toate etapele tehnice necesare. Evaluarea celor şapte domenii de interes (cooperare poliţienească, protecţia datelor, consulate, frontiere maritime, frontiere aeriene, frontiere terestre, SIS/SIRENE) a concluzionat că România îndeplineşte condiţiile de aderare la Spaţiul Schengen.

În prezent, România gestionează cu responsabilitate peste 2000 de km de frontieră externă a Uniunii Europene.Mii de refugiaţi trec graniţa zilnic. Şi-au pus toată viaţa într-o singură valiză şi au fugit de acasă, din calea războiului. La capătul celălalt din vamă, nu întâlnesc vecinii, ci prieteni. Oferirea de adăpost, mâncare, medicamente și îmbrăcăminte pentru zeci de mii de refugiați contează enorm într-o țară ca România, în care criza începe să își arate colții.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.