Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui: 'Ciolacu ne minte în față. TVA este deja redusă la 5% pentru căldură'

gov.ro
Claudiu Năsui

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui (USR), spune marți că reducerea TVA la gigacalorie, decisă în coaliția de guvernare, este o măsură care există deja în lege.

„PSD-PNL promit că vor reduce TVA la căldură la 5%. Toate bune și frumoase, doar că TVA este deja redusă la 5% pentru căldură. În iulie a fost dată legea 196/2021 care prevede reducerea cotei de la 13 ianuarie 2022. Domnul Ciolacu ne minte în față când ne promite că va face ceea ce este deja făcut. La ritmul ăsta, în curând domnul Ciolacu ne va promite și cota unică de 10% și impozit zero pentru IT-iști”, a scris Năsui pe Facebook.

În legea menționată de fostul ministru se prevede că de la 13 ianuarie 2022 se va aplica TVA de 5% pentru energia termică livrată populației.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că partidele din coaliţia de guvernare vor veni cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii.

„Ce este important este că o să venim cu o reducere a TVA la gigacalorie pe perioada iernii, ianuarie, februarie, martie, astfel încât să fie cât mai suportabilă, să rămână 5%", a spus Ciolacu la Palatul Parlamentului după şedinţa coaliţiei de guvernare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.