Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui face comparație între oamenii aduși de USR și cei numiți de PNL: au revenit la activul de partid

Twitter
Claudiu Nasui

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține că în perioada cât a făcut parte din Guvern a adus specialiști, oameni care au studii la facultăți importante din străinătate. Aceștia i-au înlocuit pe oamenii de partid ai celor de la PNL, dar acum, după ieșirea USR-PLUS de la guvernare se revine la activul de partid.

”Ce oameni am găsit în conducerea companiilor și cu ce oameni i-am schimbat?

În mandatul USR-PLUS a început reforma companiilor de stat. Nu am apucat să scriu de asta pe cât mi-aș fi dorit în timpul ministeriatului, dar, pentru prima dată toate consiliile de administrație a fost desemnate pe bază de competență. Tot pentru prima dată desemnările conducerilor s-au făcut transparent, deschis și comunicare publică.

În aceste companii au ajuns oameni profesioniști, care au demonstrat deja în mediul privat și s-au preocupat pe bune de aceste companii. Treizeci de ani prioritatea politicienilor a fost să căpușeze aceste companii. Combinația de corupție și dezinteres a dus aceste companii în sapă de lemn. Cu pierderi constante și datorii colosale.

Azi vă scriu despre societatea Romaero, o companie de stat. De cel puțin 10 ani este pe pierderi și cu datorii mari, de peste 600 milioane de lei. An de an înregistrează datorii mari către bugetul de stat, bănci și furnizori, generând noi blocaje în activitate. În ultimii ani, cifra de afaceri abia a depășit cheltuielile salariale.

Echipa pe care am adus-o noi la conducerea Romaero a fost aleasă special pentru a face restructurarea de care compania are nevoie. Punem în oglindă să vedeți ce oameni am găsit și ce oameni am adus.

1. Doamna Aurora-Speranța Munteanu (https://cutt.ly/Munteanu), senior partner KPMG în domeniul restructurării și reorganizării companiilor, cu o experiență de 30 de ani și studii la Sheffield University și Harvard Business School, și membru fondator al Turnaround Management Association Romania.

Doamna Munteanu l-a înlocuit pe domnul Viorel Dan Dobra (https://cutt.ly/Dobra), funcționar public cu statut special, fost angajat în diferite companii de stat și fost consilier chiar în ministerul economiei.

2. Domnul Daniel-Cătălin Timofei (https://cutt.ly/Timofei), un CEO cu o experiență de 30 de ani în conducerea și restructurarea companiilor, absolvent al Michigan State University și cu masterat în inginerie spațială, și membru al Turnaround Management Association Romania.

Domnul Timofei l-a înlocuit pe domnul Teodor Iulian Gheorghe (https://cutt.ly/Gheorghe), funcționar public în ministerul afacerilor interne, fost director de cabinet în guvernul USL-Ponta, numit sistematic în CA-uri din portofoliul ministerului pe parcursul anilor.

3. Domnul Csaba Gergely-Varga (https://cutt.ly/Gergely), specialist în resurse umane cu focus pe diagnoză operațională și schimbare organizațională, cu o experiență de 20 de ani în companii importante din domeniile bancare, IT sau inginerie.

Domnul Gergely-Varga o înlocuiește pe doamna Doina Variu (https://cutt.ly/Variu), funcționar public în ministerul economiei, transferată în ministerul energiei anul acesta.

4. Doamna Cornelia Năstase (https://cutt.ly/Nastase), specialistă în domeniul auditului financiar, consultant fiscal și expert contabil judiciar, certificată ACCA și membru al Camerei Consultanților Fiscali și ai Autorității de Supraveghere a Activității de Audit din România.

Doamna Năstase l-a înlocuit pe domnul Alexie-Cotan (https://cutt.ly/Cotan), funcționar public în ministerul economiei.

Le mulțumesc acestor persoane deosebite pentru implicarea directă în modernizarea statului român. Nu aveau nevoie de bătaie de cap în plus și nici de un job, ci au avut dorința de a face bine aceste companii pe care vechea clasă politică le-a transformat în găuri negre.

Din păcate, zilele acestea toate aceste companii de stat se pare că revin „la normal”. Normalul acela de stat capturat de active de partid și de grupuri de interese. Oare chiar asta ne dorim pentru România?”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.