Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui: În plină pandemie, Guvernul pompează bani în gaura neagră Tarom

TAROM
TAROM ATR

Deputatul USR Claudiu Năsui transmite vineri că situația de la compania Tarom este „un exemplu perfect de eșec în serie”, unde guvernanții dau ajutoare de stat importante deși Tarom se pregătește să dea afară 400-500 de angajați.

Citește și: De ce grăbește PSD moțiunea (surse)

„Taromul este exemplul perfect de eșec în serie, alimentat pe banii contribuabililor. Orice român care înțelege cât de păguboasă este afacerea Tarom pentru România se îngrozește de fiecare dată când aude că încă un ajutor de stat merge către lungul șir de nepotisme și loc de plasat aparatul de partid. Am mai scris despre asta, deci nu am să repet cât de gravă a ajuns situația. Cu toate acestea, statul pare să fie de neclintit când vine vorba de a pompa bani în această gaură neagră. Chiar în plină pandemie, statul a mai aprobat un ajutor de stat de 37 de milioane de euro pentru compania aceasta profund neprofitabilă.

Cu toate acestea, conducerea a anunțat că va disponibiliza între 400 și 500 de angajați, majoritatea piloți și personal navigant. În ce se vor duce deci banii contribuabililor români? Ei bine o investiție prioritizată de conducere a fost angajarea unui alt consultant de comunicare, deși compania mai avea unul. Surse din interiorul companiei spun că o nouă persoană a fost adusă în echipă pentru a lucra pe probleme de comunicare și imagine, din poziția de consultant personal al CEO-ului. Cât ne va costa această decizie? Undeva la 3000 de euro pe lună. Nu de alta, dar dacă o dăm să iasă bine din comunicare, problema nu mai există de fapt.

Sacul acesta fără fund de ajutoare din buzunarul contribuabililor trebuie luat de la îndemâna celor care conduc o companie de facto falimentară. Așa cum românii se chinuie în pofida barierelor active și pasive ale statului român pentru a-și clădi afaceri, mai ales de succes, aceleași standarde trebuie aplicate și companiilor precum Tarom, indiferent de cât de aproape îî sunt conducătorii de cei care decid la nivel politic”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.