Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui: la TAROM s-au făcut 180 de angajări în sistem ascuns. Căpușarea revine la 'vremurile de aur'

Twitter
Claudiu Nasui

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, arată că în cadrul companiei TAROM s-au făcut 180 de angajări în ”sistem ascuns”, iar procesul de restructurare este doar pe hârtie, asta pentru că, de fapt ”căpușarea a revenit la vremurile de aur”.

”Căpușarea Tarom a revenit la vremurile „de aur”: 180 de angajări în sistem ascuns.

Tarom este o gaură neagră în care banii contribuabililor români s-au scufundat ani de zile doar pentru a susține zeci de rude, activ de partid, „experți” de comunicare cu salarii de mii de euro și politruci care căpușează compania de zeci de ani de zile. Chiar și atunci când prețul petrolului se prăbușise și toate companiile aeriene făceau profit, Tarom reușea să facă pierderi.

De ce? Pentru că fiind companie de stat, este a tuturor și a nimănui. Anul trecut, în plină pandemie, statul român a dat alt ajutor de stat Tarom-ului de zeci de milioane de lei, din banii contribuabilului. Odată cu banii aceștia veneau și promisiunile că, de data aceasta, Tarom se va restructura.

Pentru un moment, anul acesta chiar a părut că există o urmă de speranță. Imediat după ieșirea USR din guvern, însă, a revenit în administrația companiei vechea gardă. Cea care păstorit falimentul Tarom în ultimii zeci de ani: un fost ministru de transporturi PDL, un consilier personal al unui secretar de stat și fostul director.

Și ca să reîntregească familia, ce restructurare credeți că fac? Încă 180 de angajări în sistem ascuns. 180 de posturi pe care le ocupă fără concursuri publice, printr-o procedură internă pregătită de noua-veche administrație a companiei.

De ce se șterg datorii și se tot dau ajutoare de stat de sute de milioane unor găuri negre? Pentru că politicienii nu cheltuie banii lor. Politicienii cheltuie banii noștri. Cei pe care ni-i ia statul prin taxe și impozite imense pe muncă. Dacă vrem ca Tarom să aibă o șansă, fie ea cât de mică de redresare, trebuie să atacăm problema la rădăcină și să o vindem unui investitor care să o poată integra într-un proces internațional și care să aibă interes ca compania să prospere. Până atunci, vom avea doar ce am avut în ultimii 30 de ani: pierderi, datorii și căpușare.”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.