Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Năsui: pensiile speciale s-au dublat! Pentru unii se găsesc mereu bani

Twitter
Claudiu Nasui

Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, susține că pensiile speciale s-au dublat în ultimii ani și în ciuda faptului că Executivul nu găsește bani pentru alte cheltuieli, totuși pensiile speciale au prioritate.

”De ce pentru unii se găsesc mereu bani?

Pensiile speciale aproape că s-au dublat în câțiva ani de zile. De la niște sume mari au ajuns la sume astronomice. Iar asta luând în calcul doar lunile ianuarie-septembrie ale fiecărui an. Și urmează să explodeze și mai rău, fiindcă în curând vor intra și primarii pe lista pensionarilor speciali pe care îi susținem din banii contribuabililor.

În campania electorală toate partidele clamau că vor elimina pensiile speciale unul mai repede decât altul. În practică, acum o săptămână PSD și PNL au votat cot la cot împotriva eliminării pensiilor speciale pentru primari. Asta s-a întâmplat în comisia juridică, care nu se desfășoară public. Urmează să se întâmple la fel în plenul camerei unde îi va vedea întreaga țară, nu că le-ar păsa.

Domnul Ludovic Orban a ținut și un discurs să zică cât de năpăstuiți sunt primarii și câtă nevoie de pensie specială au. Domnul Florin Cîțu ne-a explicat că PNL a susținut pensiile speciale ale primarilor pentru că vrea să le desființeze pe toate odată, nu așa una câte una. PSD a tăcut.

S-a dus campania, s-a dus și promisiunea. În programul de guvernare care va fi supus la vot săptămâna asta nici măcar nu se mai vorbește despre pensiile speciale. A dispărut total curajul din campania electorală. A rămas doar USR care să vrea să le elimine. Acum se vorbește în termeni din care să nu se înțeleagă nimic concret.

În timp ce unii iau pensie specială de peste 70.000 de lei pe lună din banii contribuabililor, milioanele de români plătesc jumătate din ce câștigă ca să achite aceste pensii speciale.

Culmea nerușinării, aceiași politicieni care ne spun că baronii locali trebuie să primească și ei pensie specială, deși în campanie ziceau altceva, vin acum să ne spună că pentru scăderea taxelor nu sunt bani.

Taxarea muncii pe salariile mici ale românilor este cea mai ridicată din toată Uniunea Europeană. Asta ne alungă forța de muncă din țară. Asta ne împinge românii să muncească în condiții precare la negru sau la gri. Asta ține românii în topul sărăciei în muncă în Uniunea Europeană.

În acești 5 ani de zile am fi putut implementa un program gradual de scădere a poverii fiscale pentru români și să scoatem milioane din ei din sărăcie. Dar vechea clasă politică ne tot spune că „nu sunt bani” ca să mai lăsăm și românilor care îi muncesc. Oare chiar nu sunt bani? Sau sunt bani, dar nu sunt suficienți și pentru asta și pentru a plăti miliarde cu pensii speciale, și pentru a crește sinecurile la stat, și pentru contractele cu dedicație pe programe tip PNDL?

Când auziți data viitoare un politician spunându-vă că nu sunt bani pentru a vă scădea taxele și a vă lua mai puțin din muncă, uitați-vă dacă buzunarele lui și ale clientelei de partid nu cumva sunt umplute din banii noștri. Nu de alta, dar bani sunt, întrebarea e pentru ce.

#AiciSuntBaniiDumneavoastra #StatCapturat”, scrie Claudiu Năsui.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.