Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Târziu (AUR), despre prelungirea stării de alertă: Guvernul ne tratează ca pe o turmă de animale

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a apreciat miercuri la Antena 3 că restricțiile și starea de alertă ar trebui eliminate.

Citește și: Marcel Ciolacu profețește: momentul în care va pica Guvernul Cîțu .

„Considerăm că nu există temeiuri pentru a prelungi această stare de alertă. Trebuie să mai avem încredere și în imunizarea naturală. Imunizarea nu rezidă numai pe cale medicală, nu avem de a face cu o imunizare doar pentru un vaccin despre care, de fapt nu știm nimic, nici dacă este funcțional nici cât ține, nici dacă are efecte adverse și ce efecte are. Vedem că unii dintre cei care s-au vaccinat că suferă de tot felul de accidente după acest vaccin. Nu ni se dau explicații cu privire la cele întâmplate acelora care s-au îmbolnăvit după vaccinare, sau chiar au murit după vaccinare. Se caută să fim vaccinați în masă în continuare, așa într-o totală ignorare a unei minime precauții, având în vedere că este vorba despre starea de sănătate a unui popor. Să nu tratăm poporul ca pe o turmă de animale. Din punctul meu de vedere autoritățile se raportează la noi, poporul român, ca la niște numere, ca la niște ființe de care se poate dispensa la o adică. Consider că toate aceste restricții nu au niciun rost, că ele nu vor determina o schimbare reală a situației care fluctuează, în funcție de niște criterii pe care numai cei de la putere le cunosc. E o situație care este mai gravă sau mai puțin gravă, în funcție de cum sunt contabilizate cazurile, de numărul de teste și așa mai departe. Nu avem de a face, de fapt, cu o matrice foarte limpede și foarte bine de înțeles pentru toată lumea", a spus Claudiu Târziu.

Guvernul a aprobat, miercuri, prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, cea mai importantă măsură fiind cea referitoare la restricţia privind circulaţia pe timp de noapte începând cu ora 22,00, faţă de 23,00, cât era până acum.

"Astăzi s-a aprobat şi prelungirea stării de alertă. (...) Există o modificare importantă, aceea referitoare la circulaţia pe timpul nopţii, se reduce de la ora 23,00 la ora 22,00, deci se introduce această restricţie. Restul măsurilor rămân cam aceleaşi, aceasta este, din punctul meu de vedere, cea mai importantă măsură", a declarat prim-ministrul Florin Cîţu într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Decizia privind prelungirea stării de alertă a avut la bază o hotărâre a CNSU, adoptată tot miercuri, prin care s-a propus prelungirea stării de alertă începând cu data de 14 martie.

În privinţa restricţiei privind deplasarea în afara locuinţei, CNSU a propus ca interdicţia să fie valabilă în intervalul orar 22,00 - 5,00.

Totodată, s-a propus limitarea gradului de ocupare a spaţiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pentru spaţiile de cazare dispuse în mai multe localităţi/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.