Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Claudiu Târziu a IZBUCNIT, în Ucraina, în numele minorității românești: Nu cerem nimic din ceea ce nu oferim și noi

Facebook
Claudiu Târziu

Nu cerem nimic în plus față de ceea ce oferim la rândul nostru minorităților, spune copreședintele AUR, Claudiu Târziu, în cadrul unui forum organizat la Ismail, Ucraina, pe tema comunităților românești din sudul Basarabiei.

„Nu cerem nimic în plus față de ceea ce oferim la rândul nostru minorităților etnice care trăiesc pe teritoriul românesc: drepturi lingvistice, educaționale și culturale în limba maternă – toate consfințite de Constituție. Doleanțele fraților noștri din Sudul Basarabiei sunt de a conserva și de a exprima – liber - ceea ce le aparțin dintotdeauna: limba română, cultura națională și procesul educațional după criterii care să le respecte identitatea de neam. Nimic mai legitim de atât”, spune, potrivit unui comunicat de presă, copreședintele AUR Claudiu Târziu, conform Mediafax.

El a participat, în Ucraina, la Forumul Internațional „Comunitățile românești din regiunea Odesa: modalități eficiente de dezvoltare a relațiilor ucraineano-române”, organizat la Ismail de către Rectoratul Universității Umaniste de Stat și Consulatul General al României la Odesa.

Potrivit lui Claudiu Târziu, „în absența unei politici articulate și coerente din partea partidelor care s-au perindat la guvernare, comunitatea istorică din Ucraina este supusă unui intens și agresiv proces de asimilare forțată din partea statului ucrainean”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.