Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clever a primit aviz tehnic definitiv de funcționare ca operator de platformă digitală de transport alternativ de la Ministerul Comunicațiilor

Playtech
clever taxi

Clever a obținut avizul tehnic definitiv de funcționare ca operator de platformă digitală de transport alternativ de la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Avizul trebuia obținut până la 1 noiembrie, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Un ministru PSD iese la atac în pline audieri în Parlament: Raluca Turcan și Roberta Anastase, la un pas de a prelua destinul României

Clever este singura platformă de ride-sharing care a primit avizul de la minister până în prezent, ce este valabil pe o perioadă de 12 luni.

Avizul tehnic a devenit obligatoriu după ce Camera Deputaților a adoptat decizional marți, 22 octombrie, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto intermediate prin platforme digitale. Legea prevede, pe lângă durata avizului, și că operatorul platformei trebuie să achite la bugetul de stat o taxă în valoare de 100.000 lei la fiecare 24 de luni.

Totodată, o altă prevedere din lege este faptul că șoferii trebuie să obțină o autorizaţie pentru transportul alternativ de la agenţia teritorială a Autorităţii Rutiere Române din judeţul sau municipiul de care aparțin. La o zi distanță de la votul pozitiv din Parlament, în 23 octombrie, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis să nu promulge legea transportului alternativ. COTAR reclama atunci că legea sfidează legea dialogului social și acțiunile de protest din partea COTAR și faptul că legea a trecut în grabă prin comisii și plen pentru „a servi interesele unor companii care nu au respectat legea, dar au avut activități în România și nu au fost sancționate".

Citește și: Victor Ponta, pledoarie INCENDIARĂ: Argumentele IREFUTABILE care demască blatul politic dintre PSD și PNL

Clever are în prezent peste 30.000 de șoferi înregistrați, atât pentru serviciile de taxi, cât și pentru cele de transport alternativ. Aplicația are peste 1,5 milioane de utilizatori, în condițiile în care compania este prezentă în peste 20 de orașe din România.

„Primirea avizului tehnic definitiv este un pas important și apreciem rapiditatea cu care Ministerului Comunicațiilor și Societății Informaționale a acordat avizele. (...) Astfel, ne putem concentra în perioada următoare pe sprijinirea companiilor și șoferilor de transport alternativ care trebuie să parcurgă, la rândul lor, procesul de autorizare. Înrolarea șoferilor de transport alternativ este deja în curs de desfășurare”, spune Anca Gherle, Public Affairs Manager în cadrul Clever.

În luna iunie 2017, business-ul Clever a fost achizitionat de grupul Intelligent Apps, înființat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile Mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.