Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clienții unei bănci, unde au cont și mulți români, au putut retrage mai mulți bani decât aveau în conturi/ Video

communicationstoday.co.in
banci bank

O veste s-a răspândit ca focul printre clienții unei bănci populare și printre românii din diaspora. Clienții băncii irlandeze Bank of Ireland puteau scoate mai mulți bani decât aveau în conturi.  Această problemă tehnică le-a permis clienţilor băncii să retragă sau să transfere mai mulţi bani decât deţineau, relatează AFP. În Irlanda este o puternică comunitate de români și mulți dintre aceștia încasează salariile în conturi ale băncii Bank of Ireland.

Această problemă a condus la formarea unor cozi în faţa bancomatelor de bani lichizi în ţară, marţi, până la miezul nopţii, pe măsură ce se răspândea zvonul că se puteau retrage mai mulți bani decât fondurile avute în cont.

Unele publicaţii irlandeze scriu faptul că anumiți clienți cu sold zero au putut să retragă până la 10.000 de euro.

Cum rezolvă banca problema

Bank of Ireland i-a avertizat pe cei care îi folosesc bancomatele sau aplicaţiile financiare că fondurile respective vor fi debitate ulterior.

”Ne cerem sincer scuze pentru perturbările cauzate de această pană (...). Ştim că am eşuat în privinţa nivelului serviciilor pe care clienţii noştri îl aşteaptă de la noi”, afirmă banca.

Fondatorul site-ului AskAboutMoney.com, Brendan Burgess, a declarat televiziunii RTE că banca este necesar să-şi îmbunătăţească sistemul informatic ”şleampăt”.

El estimează că ”dacă ştii că n-ai bani, dar iei 1.000 de euro din contul bancar (...), asta este fraudă. Iar asta nu este o problemă care să aibă a face cu sistemele Bank of Ireland”.

Banca centrală irlandeză a aplicat deja amenzi Bank of Ireland din cauza defecţiunilor sistemelor informatice ale acesteia şi a anunţat că supraveghează implicaţiile acestui incident.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.