Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clinicii de Psihiatrie Pediatrică din Cluj, modernizată cu bani europeni

Facebook
medic doctor spital

Consiliul Județean Cluj a semnat un contract care vizează proiectarea și execuția lucrărilor de extindere și modernizare a Ambulatoriului Clinicii de Psihiatrie din cadrul Spitalului de Copii din Cluj-Napoca, potrivit Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Județean Cluj, durata contractului este de 28 de luni, din care primele patru luni vor fi destinate proiectării, iar restul de 24 de luni realizării efective a lucrărilor.

„La finalizarea investiției prin care extindem și modernizăm singura Clinică de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, aceasta va fi, fără îndoială, cea mai mare și mai modernă din țară. Va fi unică la nivel național din punct de vedere funcțional și al facilităților de care va dispune”, a declarat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Citește și: Noi vești importante! Cu cât ar trebui să crească, până la urmă, alocațiile începând cu noul an

Finanțat din fonduri europene, proiectul prevede, în principal, extinderea suprafeței clădirii existente cu peste 600 de metri pătrați, atât pe orizontală, cât și prin construcția a încă două etaje, astfel încât suprafața construită desfășurată să ajungă la 3.643 mp. Parterul va găzdui compartimentul de spitalizare „de o zi”, cu o capacitate de 12 paturi, dar și zona de recreație. Tot la parter va fi amenajat spațiul ambulator, unde vor fi acordate servicii medicale celor care nu necesită internare, fiind asigurată și asistența premergătoare sau cea posterioară internării.

La primul etaj va funcționa compartimentul cu spitalizare permanentă, ce va avea 30 de paturi, iar la etajul doi va funcționa compartimentul de toxicomani, cu o capacitate de 10 paturi. La cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media.

Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Cluj-Napoca tratează întreaga patologie psihiatrică, inclusiv dependența de droguri și alte tipuri de adicții, pentru copiii și adolescenții sub 18 ani proveniți din întreaga Transilvanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.