Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand, Ucenicul vrăjitor din USR

Lansarea în parc a candidaturii lui Nicușor Dan la Primăria București a fost unul dintre cele mai bizare evenimente imaginabile. Pe malul lacului, alături de Nicușor, stătea o femeie lungă, osoasă, cu cizme înalte. Femeia foșgăia pe loc, cum am face noi când așteptăm trenul în gară și la un moment dat a mers trei metri la stânga, în afara cadrului de filmare. Femeia era Clotilde Armand.

Percepția sa inițială nu a fost tocmai flatantă. S-a aflat repede că este prietenă de încredere a lui Nicușor Dan și candidează la Sectorul 1. Dar s-a dovedit repede că are reale abilități politice, fiind aproape de a câștiga alegerile din Sectorul 1.

După alegeri au continuat să se vadă atât calitățile cât și limitele Clotildei Armand. Ea a fost prima care a zis că după locale, trebuie să se renunțe la ideea de „nu facem politică”. Câteva zeci de minute mai târziu s-a anunțat oficial transformarea Uniunii Salvați Bucureștiul în Uniunea Salvați România. Clotilde a mers pe teren să ajute la construcția noului partid, proiectând o carismă de om bizar, „autentică” pentru unii dar „agasantă” pentru alții. A ales să rămână consilier la Sectorul 1 și să nu candideze la nivel național.

În campanie este autoarea unui neinspirat sprijin pentru cerințele controversate ale Coaliției pentru Familie. Mesajul, despre care unii zic că a fost scris de soț, a fost catalogat de USR ca o opinie personala. A mai existat și clipul întâlnirii „întâmplătoare” cu Valerie Cioloș-Villemin. Dar, în rest, Clotilde pare sa sprijinit în mod eficient partidul.

Dar, curând după alegerile generale, problemele au reînceput să apară. Sergiu Moroianu, soțul Clotildei Armand a lansat un mesaj în care îl acuza pe Nicușor Dan de diverse lucruri. Nu redau confruntarea ce a urmat, dar găsiți linkurile mai jos.

Citiți și

În apărarea lui Sergiu Moroianu a intervenit și Mihnea Moroianu, tatăl lui Sergiu și soțul Clotildei, despre care existau deja unele nemulțumiri (prea mulți Moroianu=nepotism).

content-image

Dacă citiți tot schimbul de mesaje de mai sus, puteți observa cum Clotilde este vocea rațiunii (Ok și Nicușor, dar la el este mai simplu). Ea jonglează cât poate de bine cu presiunile conflictuale (amicale, politice, maritale). Încăpățânarea de a nu ieși din linia partidului în spațiul public în asemenea momente delicate este remarcabilă, și peste ce mă aștept în mod normal de la politicienii români. Asemenea rețineri nu denotă slăbiciune ci, dimpotrivă , îți aduce puncte pentru confruntările care sigur vor urma în partid.

În interviul video am observat și cum intervievatoarea a făcut mari eforturi ca să nu se refere la Sergiu Moroianu ca soțul Clotildei Armand. Asta presupune, în mod normal, o pre-negociere a interviului. Adio politică făcută pe genunchi, Clotilde a intrat în lumea vedetelor media care pot și știu să își negocieze poziția.

Dacă facem o clipă abstracție de scandalul din USR, putem vedea cum Clotilde Armand a evoluat într-un comunicator bun, pe alocuri foarte bun. Care știe inclusiv să se poziționeze, sa își construiască un brand personal nu doar să recite o poezie.

Clotilde Armand este pe care să devină un excelent om politic. Asta, desigur, dacă nu se sinucide politic între timp, cu sau fără ajutorul familiei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.