DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Clotilde Armand a cedat: Primăria Sectorului 1 sprijină financiar Parohia Mavrogheni pentru construirea centrului destinat copiilor cu sindromul Down și autism

Agerpres
Clotilde Armand

Consiliul Local Sector 1 a aprobat în şedinţa de miercuri finanţarea construirii unui centru pentru recuperarea copiilor cu sindrom Down şi autism.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, consilierii locali au aprobat Protocolul pentru finanţarea şi realizarea în parteneriat a unor acţiuni şi lucrări de interes public între Consiliul Local al Sectorului 1 şi Parohia "Izvorul Tămăduirii" - Mavrogheni.

Potrivit acestui proiect de hotărâre, se propune finanțarea din bugetul local a cheltuielilor de investiții necesare construirii unui centru de recuperare a persoanelor cu Sindrom Down și Autism, în cadrul parohiei "Izvorul Tămăduirii"- Mavrogheni, complet și echipat la nivelul celor europene.

De asemenea, odată cu aceste lucrări de investiții, vor fi reconfigurate și amenajate lumânărarul și agheasmatarul. Suma care va fi alocată în acest an pentru finanțarea lucrărilor de investiții este de 3.621.000 lei.

Acest centru va oferi servicii psihologice, psihiatrice, terapeutice, medicale, educaționale și recuperatorii integrate și aparținătorilor copiilor cu Sindrom Down și Autism.

Conform raportului de specialitate realizat de Direcția de Investiții din cadrul Primăriei Sectorului 1, noua construcție va trebui să adăpostească un Centru pentru recuperare copiilor cu sindrom Down și Autism, primul din țară de această complexitate. Clădirea va avea un regim la înălțime de S+P+2E și o suprafață de aproximativ 950 mp.

Construcția va adăposti următoarele funcțiuni:

- Spațiu recepție;

- 10 cabinetele medicale, pe specialități;

- 3 ateliere de terapie educațională;

- Un bazin destinat aquakinetoterapiei;

- Circulații orizontale și verticale aferente;

- Ascensor de persoane;

- Vestiare și cabine de duș;

- Grupuri sanitare;

- Spații anexă (centrală termică, gospodărie de apă, centrală de detecție și tablou electric).

Principalele beneficii ale acestui Centru pentru recuperarea copiilor cu Sindrom Down și Autism sunt:

- Se vor crea condiții prin care copiii care suferă de cele două afecțiuni să-și îmbunătățească abilitățile, să poată deveni adulții de mâine, capabili să se bucure de o viață aprope normală, muncind și având grijă de sine;

- Vor fi sprijinite familiile în tratarea și ameliorarea acestor afecțiuni, atât din punct de vedere moral, cât și din punct de vedere financiar;

- Se realizează un cadru medical care să permită accesul specialiștilor, părinților și copiilor la cele mai recente studii și terapii apărute în domeniu la nivel mondial;

- Se va promova respectul și responsabilitatea de sine și față de ceilalți copii cu Sindrom Down și Autism, organizând întâlniri cu copii și tineri cu aceleași condiții din alte regiuni din țară și străinătate, tabere și excursii școlare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.