Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand ar putea fi DEMISĂ: S-a demarat o petiție în care se strâng semnături

Inquam Photos / George Calin
clotilde armand

Locuitorii Sectorului 1 din Capitală strâng semnaturi pentru a organiza un referendum, în urma căruia edilul Clotilde Armand, instalat în funcție acum 2 luni, să fie demis. Unul dintre motive este faptul că, în ultima perioadă, Sectorul 1 a fost invadat de gunoaie în urma scandalului dintre primărie și firma care aduna deșeurile. Până acum au fost strânse 877 de semnături din necesarul de 65.000 de semnături.

"Pentru motivele pe care le vom prezenta în cele ce urmează, cetăţenii Sectorului 1 din Bucureşti doresc demiterea primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND prin REFERENDUM.

Citește și: Liderul AUR, George Simion va iniția suspendarea președintelui: Un președinte trebuie să fie un mediator, nu trebuie să fie un competitor electoral

În acest sens, se vor strânge semnăturile necesare îndeplinirii procedurii prevăzută de Articolul 162 - Încetarea mandatului primarului în urma referendumului, din OUG 57/2019 cu modificările şi completările ulterioare, privind Codul Administrativ:

(1) Mandatul primarului încetează ca urmare a rezultatului unui referendum local având ca obiect demiterea acestuia, conform procedurii prevăzute la art. 144 şi 145, care se aplică în mod corespunzător.

(2) Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, oraşului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivităţii locale sau a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului.

(3) Cererea cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele şi prenumele, data şi locul naşterii, seria şi numărul buletinului sau ale cărţii de identitate şi semnătură olografă ale cetăţenilor care au solicitat organizarea referendumului.

(4) Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puţin 25% dintre locuitorii cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral cu domiciliul sau reşedinţa în unitatea administrativ-teritorială. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localităţile componente ale comunei, oraşului sau municipiului.

Citește și: Decizia neașteptată luată de Eugen Tomac: Mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP .

Motivele demiterii primarului CLOTILDE MARIE BRIGITTE ARMAND sunt următoarele:

1. Nesocotirea de către aceasta a intereselor generale ale colectivităţii locale şi a neexercitării atribuţiilor ce îi revin, potrivit legii, în sensul în care, timp de peste două luni, a determinat împiedicarea colectării deșeurilor/gunoiului menajer din sectorul 1, generând, în plină pandemie şi criza epidemico-sanitara de virus SARS-COV 2, reale focare de infecţie, punând astfel în pericol sănătatea publică.

2. Încălcarea flagrantă, cu ştiinţa, a dispoziţiilor legale impuse de normele sanitare şi de mediu.

Pentru demararea acestui demers ne sunt necesare aproximativ 65.000 de semnături. Greu, dar nu imposibil. Cetăţenii responsabili ai Sectorului 1 se pot manifesta în mod legal pentru apărarea drepturilor şi intereselor proprii", apare scris pe site-ul petitieonline.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.