Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand se luptă cu copiii cu sindrom Down: 'A șantajat la propriu proiectul'

Twitter
Clotilde Armand

Controversata Clotilde Armand a lăsat sectorul în care a ajuns primar pradă șobolanilor, iar acum are o nouă ”țintă”: copiii cu sindrom Down. Primarul USR-PLUS s-a supărat că o rectificare a bugetului a fost respinsă de consilierii PNL și a decis să scoată de pe ordinea de zi proiectul primului Centru pentru copiii cu sindrom Down din România. Armand este acuzată că i-a șantajat pe aleșii PNL, cu care este în alianță în Consiliul Local.

Daniel Ciungu, consilier local din partea PNL relata, pe 2 iulie: ”Primarul Clotilde Armand a santajat la propriu proiectul primului Centru pentru copiii cu sindrom Down din Romania. Am ramas masca. Cinismul si lipsa de empatie ne duc in scenarii tare ciudate.

Centrul are toate avizele luate, autorizatia luata, ii expira daca primarul nu se misca! Se repeta scenariul scolilor si spitalelor.

Citește și: Sebastian Burduja, către Clotilde Armand, după umilirea copiilor cu sindrom Down: 'Până aici! Ajunge! Linia roșie a fost depașită'

Consiliul Local a bugetat deja banii necesari acestui an, de 2 luni de zile!

Primarul a adăugat proiectul pe ordinea suplimentara cu o ora inainte de sedinta si apoi in sedinta, in momentul in care am declarat ca noi, PNL, ne abtinem la un proiect de rectificare grabit si prost facut, care nu respecta hotararile consiliului anterioare, a scos proiectul celor de la Parohia Mavrogheni de pe ordinea de zi si a inchis sedinta.

Asa se face un parteneriat, cu santaje: votati ca mine sau daca nu sufera cetatenii. Simplu si pervers, nu?

Tot ce pot face este sa imi cer scuze eu cetatenilor si parohiei si preotului paroh pentru inabilitatea acestei administratii de a ajuta sectorul.

Daca eram eu primar din secuna doi ma intalneam cu parintele sa facem un asemenea centru atat de necesar. Nu trebuia sa vina consiliul dupa mine.

Mergeam din iarna la Grigore Alexandrescu si stateam cu managerul de acolo zi si noapte pana aveau dosarul gata pentru demolare. Ea s-a scuzat simplu azi, birocratic, functionaresc: ca dosarul nu ajunsese pana acum la ei. Pai de ce nu ajutati? De ce nu administrati? De ce nu dialogati? De ce nu vorbiti cu noi si cu cetatenii si doar ne jigniti pe toti?!”.

Luni, Ramona Porumb, viceprimar al Sectorului 1, a anunțat că proiectul pentru construirea de către Biserica Mavrogheni a unui Centru de recuperare a copiilor cu Sindrom Down și autism a fost depus iar de aleșii PNL și așteaptă ca primarul Clotilde Armand să nu se mai lupte cu copiii și familiile lor și să îl introducă pe ordinea de zi pentru a fi votat.

„Negociem, discutăm, dar nu pe suferința copiilor!

Așa cum știți, am susținut încă de la votul bugetului Sectorului 1 construirea de către Biserica Mavrogheni a unui Centru integrat de recuperare a copiilor cu Sindrom Down și autism.

Proiectul a intrat, într-un final, vineri pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu, dar a fost retras ulterior de primarul Sectorului 1, ca pedeapsă pentru consilierii PNL pentru că nu a trecut rectificarea bugetară. Proiect în care, apropo, nu se regăseau nici sumele necesare burselor pe semestrul II, nici bugetul total pentru proiectul "grădiniță de vacanță".

Ca urmare, astăzi am depus proiectul pentru construirea de către Biserica Mavrogheni a unui Centru de recuperare a copiilor cu Sindrom Down și autism, în care am prevăzut un sprijin financiar pentru 3 ani, până la finalizarea proiectului, nu doar pentru anul în curs așa cum era în cel inițial.

Așteptăm să fie introdus pe ordinea de zi a următoarei ședințe de consiliu, fără să mai existe astfel posibilitatea să fie retras de către inițiator.

Copiii sunt prioritate zero!””, a precizat Ramona Porumb.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.