Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand, desființată de partenerii de la Primărie: Nici măcar în administrația PSD nu s-a întâmplat asta

Inquam Photos
Clotilde Armand

Filiala Sectorului 1 a PNL cere de urgență aprobarea burselor pentru copiii din sectorul 1 al Capitalei.

Prin intermediul unui comunicat de presă, Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1 susține că „bătaia de joc trebuie să înceteze”, făcând referire la faptul că primarul Clotilde Armand nu-și îndeplinește atribuțiile.

Citește și: Fostul primar Tudorache o demască pe Clotilde Armand: Primarul Sectorului 1 se laudă cu o realizare a precedentei administraţii

Burduja susține că o administrație eficientă și performantă înseamnă grijă pentru fiecare problemă din comunitate.

„Chiar dacă atenția publică este concentrată, în aceste zile, pe subiectul gunoaielor din sectorul 1, nu putem ignora celelalte probleme din sector. Astfel, ca urmare a discuțiilor pe care le-am purtat cu cetățenii, am solicitat de urgență în data de 22 iunie primarului Clotilde Armand să introducă bursele pentru elevi pe ordinea de zi din ședința de Consiliu Local convocată joi, 24 iunie”, susține Burduja în comunicatul de presă.

Consilierii PNL de la Sectorul 1 își mențin poziția de menținere a burselor la nivelul actual, bazat pe câteva repere clare, acestea fiind:

„Bursele sociale se acordă copiilor care provin din medii vulnerabile și care au un risc major de abandon școlar, din cauza provocărilor financiare. Nu vom susține diminuarea burselor sociale, pentru că este datoria autorităților să asigure șanse egale pentru toți copiii. În plus, un cuantum decent al burselor încurajează scăderea absenteismului, pentru că zece absențe nemotivate rezultă în scăderea notei la purtare și, implicit, pierderea bursei”.

„Cele mai bune performanțe trebuie să fie recompensate pe măsura muncii.  Meritocrația rămâne cel mai important criteriu în diferențierea burselor pentru copiii cu rezultate bune, tocmai pentru a îi încuraja și stimula”.

„Credem că actualele realități sociale și din câmpul muncii necesită o abordare modernă, astfel că propunem programe complementare pentru stimularea abilităților digitale, de robotică sau inteligență artificială, creșterea numărului de olimpici naționali și internaționali, dar și crearea de programe de mentorat pentru copiii cu potențial, dar care nu performează din cauza mediilor vulnerabile din care provin”.

Citește și: Clotilde Armand, prinsă iar cu minciuna. Cu ce se laudă pe Facebook pentru a băga sub preș criza gunoaielor

Totodată, Burduja susține că „indiferent ce scandaluri, conflicte, litigii sau facturi neplătite se mai găsesc zilele acestea prin primăria sectorului 1, nu ne jucăm cu viitorul copiilor noștri. Bătaia de joc trebuie să înceteze, este o limită în toate. Niciodată bursele copiilor nu au întârziat atât de mult, nici măcar pe vremea de tristă amintire a administrației PSD”.

„Este foarte simplu. Primarul Clotilde Armand a uitat că trebuie să reglementeze prin HCL situația burselor pentru al doilea semestru, deși s-au cerut de luni de zile toate informațiile de la școli. Așa că am decis să solicităm oficial introducerea de urgență a acestui punct pe ordinea de zi. Nu vom devia nicio secundă de la valorile noastre și de la misiunea de a servi intereselor cetățenilor”, a mai declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.