DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Clotilde Armand, DEZLĂNȚUITĂ: Modul de atribuire a locuințelor destinate tinerilor se schimbă RADICAL

Le Monde
Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 intenționează să schimbe criteriile pentru atribuirea de locuințe tinerilor ale căror venituri nu le permit să-și achiziționeze un imobil de pe piața liberă. Nu vor mai fi acordate locuințe tinerilor în baza relațiilor și a carnetului de partid, a spus primarul Clotilde Armand, conform Mediafax.

Primăria Sectorului 1 a elaborat un proiect de hotărâre de consiliu prin care este reglementată situația contractelor de închiriere pentru locuințele destinate tinerilor în vârstă de până la 35 de ani din imobilul situat în strada Munții Tatra nr. 18-20, lângă Piața Victoriei.

Potrivit Primăriei Sectorului 1, blocul cuprinde un număr de 58 de garsoniere și este construit din fonduri proprii ale Primăriei. Locuințele au fost închiriate tinerilor începând cu anul 2006, contractele fiind reînnoite din trei în trei ani. O locuință în acest imobil are o suprafață de aproximativ 43-44 de metri pătrați, în funcție de mărimea balconului, iar chiria este de 10 lei/metri pătrați/lună.

„Prin acest proiect, mi-am propus să schimbăm radical modul de atribuire a locuințelor destinate tinerilor. Cât de curând, vom stopa practica acordării locuințelor pentru tineri în baza relațiilor și a carnetului de partid. Aceste locuințe trebuie să ajungă în mod corect și transparent la cei care au într-adevăr nevoie de ele: tineri cu vârsta de până la 35 de ani care nu-și pot permite o locuință”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Potrivit proiectului de hotărâre, atribuirea se va face în ordinea stabilită conform listei de priorități întocmită în ordinea punctajelor obținute. Locuințele se vor atribui tinerilor în vârstă de până la 35 de ani care realizează un venit mediu net lunar care nu depășește salariul mediu net lunar pe total economie, comunicat de Institutul Național de Statitiscă.

„În prezent, printre chiriașii acestor garsoniere se numără mai multe persoane care au ori au avut funcții de conducere în cadrul Primăriei Sectorului 1 sau sunt foști aleși locali. Concret, din cei 58 de beneficiari ai contractelor de închiriere, 16 dintre ei au sau au avut raporturi contractuale cu Primăria. De altfel, mulți dintre chiriași au salarii în prezent care le-ar permite să-și închirieze o locuință de pe piața liberă”, a mai precizat primarul Sectorului 1.

În proiectul supus dezbaterii publice, se propune ca aceste criterii să fie aplicate în momentul în care contractele de închiriere aflate în derulare vor ajunge la termen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.