DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Clotilde Armand nu s-a lăsat și DĂ AFARĂ oameni: Poliţia Locală Sector 1 va fi reorganizată

politia locala

Consiliul Local Sector 1 a decis, în şedinţa de joi, să adopte un proiect de reorganizare a Poliţiei Locale, care îşi propune reducerea funcţiilor de conducere, eliminarea suprapunerilor de atribuţii, comasarea activităţilor similare, precum şi optimizarea activităţii structurilor de ordine publică şi de inspecţie, anunță AGERPRES.

Hotărârea privind aprobarea organigramei, statului de funcţii, numărului de personal şi regulamentului de organizare şi funcţionare al Poliţiei Locale Sector 1 a fost adoptată cu 18 voturi pentru, 6 abţineri şi două voturi împotrivă.

În cadrul şedinţei, grupul consilierilor PNL a formulat mai multe amendamente la acest proiect de hotărâre, toate fiind adoptate de Consiliul Local. Unul dintre aceste amendamente stipulează reducerea funcţiilor de conducere de la 31 la 18, nu la 16, cum era în forma iniţială a proiectului. Prin amendament este eliminată funcţia de director executiv adjunct şi sunt introduse în plus faţă de cele prevăzute în forma iniţială un post de şef serviciu şi două de şef birou.

Printre amendamentele formulate se numără cele care integrează compartimentele Ordine Publică Griviţa şi Ordine Publică Pajura în Serviciul Ordine Publică, cele privind transformarea unor compartimente în birouri, precum şi acelea referitoare la condiţii pentru ocuparea posturilor de director general şi director general adjunct.

"Reorganizarea Poliţiei Locale era o problemă de siguranţă naţională în condiţiile în care o parte dintre cei care poartă uniforma de poliţist făcuseră pact cu Mafia şi aveau o agendă personală, diferită de cea a cetăţeanului. Doresc să le mulţumesc consilierilor locali care au decis să lucreze pentru cetăţeni şi nu împotriva lor. Grupul infracţional care a condus până acum Poliţia Locală a Sectorului 1 a fost învins. De astăzi începe adevărata reformă a acestei instituţii", a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit unui comunicat al autorităţii locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.