Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clotilde Armand: 'Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosarul Romprest pentru recuperarea prejudiciului de 200 milioane de euro'

Agerpres
Clotilde Armand

Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosarul Romprest pentru recuperarea prejudiciului de 200 milioane de euro, a anunţat, marţi, edilul Clotilde Armand.

"Am primit astăzi de la Direcţia Naţională Anticorupţie Ordonanţa Începerii Urmăririi Penale (143 pagini) şi Raportul de Constatare a Prejudiciului (305 pagini) din dosarul Romprest. (...) Primăria Sectorului 1 se va constitui parte în dosar pentru recuperarea prejudiciului de 200 milioane euro - cel mai mare furt din bani publici din România", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost pus sub urmărire penală, săptămâna trecută, de procurorii anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu derularea unui contract de salubrizare, potrivit Agerpres.ro.

Procurorii de la Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus efectuarea urmăririi penale pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit faţă de Daniel Tudorache şi trei directori executivi, la data faptei, din Primăria Sectorului 1: Bogdan Piţigoi - Direcţia Investiţii, Anca-Dorinela Ludu - Direcţia Management Economic şi Ovidiu Nicolae Fulgeanu - Direcţia Juridică şi Resurse Umane.

Sub urmărire penală a fost pus şi Cosmin-Marius Fodoroiu, care a fost şi el director executiv al Direcţiei Investiţii în cadrul Primăriei Sectorului 1, pentru complicitate la înşelăciune, în formă continuată.

Mai sunt urmăriţi penal un director executiv al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, un director operaţional al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi înşelăciune, în formă continuată, şi un director general adjunct al unei societăţi comerciale pentru înşelăciune, în formă continuată.

Potrivit DNA, ar fi fost creat un prejudiciu Sectorului 1 Bucureşti în cuantum de 944.575.696 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.