Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CloudCart, o platformă de comerţ electronic all-in-one pentru IMM-uri, a reuşit să obţină o finanţare de la Raiffeisen Bank Internaţional

Twitter
infrastructura digitala

CloudCart, o platformă de comerţ electronic all-in-one pentru IMM-uri, cu sediul central în Bulgaria, a reuşit să obţină o finanţare suplimentară de la un nou investitor, Elevator Ventures, Divizia de Capital de Risc Corporativ a Raiffeisen Bank Internaţional (RBI), potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

Astfel, Elevator Ventures se alătură investitorului existent NV3, care a contribuit, de asemenea, cu finanţare în această rundă. Veniturile noii finanţări vor fi utilizate pentru a investi în creşterea companiei, inclusiv în dezvoltarea tehnologică şi extinderea în noi zone geografice din Europa Centrală şi de Est.

"CloudCart oferă un software uşor de utilizat pentru a automatiza crearea de magazine de comerţ electronic, precum şi un ecosistem complet de instrumente şi servicii de asistenţă localizate pentru fiecare piaţă, pentru a acoperi toate nevoile operaţionale zilnice ale întreprinderilor mici şi mijlocii. CloudCart creează valoare pentru comercianţii online din IMM-uri, ajutându-i să se concentreze pe ceea ce ştiu să facă cel mai bine: crearea şi vânzarea online a produselor şi serviciilor lor - în timp ce CloudCart oferă infrastructura şi serviciile cu valoare adăugată pentru a-i ajuta să-şi extindă afacerea. După ce şi-a început iniţial activitatea pe piaţa bulgară, CloudCart a obţinut 3,5 milioane de comenzi din partea magazinelor electronice care operează prin intermediul platformei, peste 34,5 milioane de clienţi unici şi o cifră de afaceri totală de 140 de milioane de euro realizată de comercianţii CloudCart", se mai precizează în comunicat.

Totodată, viziunea CloudCart este de a schimba modul în care comerţul electronic se desfăşoară zilnic. Prin urmare, s-a axat pe crearea unei stive de infrastructură de eCommerce de viitor. Aceasta include construirea unui software sigur şi scalabil, care este totuşi suficient de flexibil pentru a susţine nevoile specifice ale clienţilor.

Conform sursei citate, CloudCart permite acest lucru prin combinarea a ceea ce este mai bun din două lumi, open-source şi SaaS, şi prin apariţia ca un jucător Open SaaS de nivel următor. În loc să se limiteze la soluţii software gata de utilizare, CloudCart a creat un sistem mai deschis, care permite diferiţilor furnizori de servicii terţe, cum ar fi studiouri web, agenţii, designeri şi dezvoltatori, să construiască pe baza platformei de bază de comerţ electronic.

Compania de software se bazează pe tendinţa de personalizare sporită a serviciilor, care, în opinia sa, va deveni şi mai pronunţată în viitor. În această perspectivă, CloudCart face posibilă personalizarea întregului magazin electronic, în funcţie de comportamentul de consum al cumpărătorilor.

"Ceea ce a ieşit în evidenţă pentru noi a fost înţelegerea profundă de către CloudCart a nevoilor unice şi a punctelor de inflexiune ale comercianţilor din IMM-uri, ceea ce îi motivează pasiunea de a le aborda. Suntem entuziasmaţi de ritmul continuu de creştere a comerţului electronic în regiunea CEE şi credem că Nikolay Iliev (CEO) şi echipa să sunt în momentul optim pentru pentru a-l valorifica", declară Maximilian Schausberger, Managing Director al Elevator Ventures.

Elevator Ventures este entitatea de Corporate Venture Capital a Raiffeisen Bank Internaţional (RBI), cu sediul central la Viena. Aceasta se concentrează, în principal, pe investiţii în faza iniţială şi de creştere în Fintech şi în tehnologiile generice conexe din Europa Centrală şi de Est. În rolul de partener principal de creştere pentru Fintech-urile din Europa Centrală şi de Est, Elevator Ventures valorifică expertiză, reţeaua şi puterea corporativă a Grupului RBI, pentru a ajuta companiile promiţătoare să se extindă în această regiune dinamică şi nu numai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.