Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul la care joacă George Puşcaş, Reading, a fost penalizată cu şase puncte de Liga engleză de fotbal

George Pușcaș

Clubul Reading, din liga secundă engleză de fotbal (Championship), la care joacă atacantul român George Puşcaş, a fost penalizată cu şase puncte, cu efect imediat, după ce a recunoscut că a depăşit limitele impuse pentru profit şi sustenabilitate, a anunţat, miercuri, Liga engleză de fotbal (EFL), citată de Reuters.

O altă sancţiune de şase puncte a fost suspendată pentru sezonul viitor şi va fi aplicată doar dacă gruparea nu îşi va îndeplini angajamentele prevăzute în planul de afaceri.

EFL a precizat că sancţiunea a venit după o evaluare pe ultimii patru ani, din 2017/18 până în 2020/21, care a determinat că ''acest club a înregistrat o pierdere de 57,8 milioane de lire sterline (77,98 milioane dolari), cu 18,8 milioane mai mult decât Pragul superior de pierderi acceptat, 39 de milioane''.

Reading a coborât de pe locul 16 pe 19 (din 24 de echipe), cu 16 puncte, fiind la patru puncte de zona retrogradării. Clubul nu are voie să facă transferuri, decât jucători liberi sau sub formă de împrumut, în cauza încălcării regulilor.

''Echipa mea şi cu mine considerăm că această înţelegere este una corectă şi ne permite să fim competitivi în acest sezon şi după aceea'', a afirmat patronul chinez Dai Yongge, într-un comunicat.

''Ne angajăm, pe termen lung, să rezolvăm problemele apărute în trecut şi să construim împreună un club capabil să concureze la cel mai înalt nivel şi să lupte pentru performanţă'', a mai spus patronul clubului.

Reading a anunţat săptămâna aceasta că fostul internaţional Andy Carroll, la un moment dat cel mai scump fotbalist britanic, a semnat un contract până în luna ianuarie, pentru a rezolva problemele clubului în compartimentul ofensiv.

Reading l-a pierdut pe atacantul central portughez Lucas Joao în august, din cauza unei accidentări la şold. Fotbalistul de origine angoleză a marcat 22 de goluri în sezonul trecut şi nu reveni înainte de începutul anului viitor.

Puşcaş a jucat 17 partide în acest sezon în Championship fără a marca vreun gol.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.