Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Clubul patrioţilor furioşi' intră pe scena politică de la Moscova: O criză sistemică se pregăteşte în Rusia în timp ce temperatura societăţii creşte

ucraina război rusia

Naţionalişti ruşi pro-război, conduşi de Igor Ghirkin, au declarat vineri că un nou grup înfiinţat de ei intră în politică pentru a salva Rusia, care - potrivit lor- riscă să fie bulversată din cauza eşecurilor militare în războiul din Ucraina, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

La aproape 15 luni după ce preşedintele Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina în cadrul a ceea ce el a numit o "operaţiune militară specială", Moscova afirmă că nu şi-a atins toate obiectivele, în timp ce forţele sale se pregătesc pentru o contraofensivă ucraineană, susţinută de SUA şi de ţări membre ale NATO.

Grupul, cunoscut sub numele de "Clubul patrioţilor furioşi", a declarat că intră în politică ca partid de opoziţie fără nicio instrucţiune oficială sau neoficială a Kremlinului, dar a declarat că îl consideră pe Putin singurul garant veritabil al stabilităţii în Rusia actuală.

Clubul a fost fondat în 17 martie, notează Reuters.

Ghirkin, un naţionalist şi fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) care a ajutat la anexarea Crimeii în 2014, iar apoi a organizat miliţii proruse în estul Ucrainei, a declarat că grupul speră să împiedice prăbuşirea Rusiei.

"O criză sistemică se pregăteşte în Rusia- sau care se află deja în criză - în timp ce temperatura societăţii creşte", a declarat Ghirkin pentru Reuters. "Suntem în zorii unor foarte grave schimbări politice interne cu un caracter catastrofal", afirmă el.

"Toate forţele sănătoase trebuie să creeze organizaţii care să participe la bătălia politică inevitabilă şi care a început deja", a declarat el.

Reuters nu a putut obţine un comentariu pentru moment asupra deciziei lui Ghirkin din partea Kremlinului, care afirmă că situaţia internă a Rusiei rămâne stabilă, în pofida tentativelor externe de a o destabiliza şi că campania sa militară îşi va atinge cu timpul toate obiectivele sale în Ucraina.

Când a fost întrebat dacă este naiv să creadă că poate anunţa o mişcare politică în Rusia lui Putin fără asentimentul Kremlinului, el a răspuns:"Sper că nu m-aţi numi o persoană naivă!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.