Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clubul ţărilor cu rating AAA ar putea creşte pentru prima dată în aproape un deceniu (Fitch)

fitch ratings

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat marţi că numărul ţărilor care beneficiază de ratingul de top "AAA" ar putea creşte anul viitor, pentru prima dată în aproape un deceniu, atât Austria cât şi Finlanda putând beneficia de o posibilă revizuire în creştere a calificativelor, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Cele două beneficiază din 2008 de ratinguri "AA" cu perspectivă pozitivă, se arată în cel mai recent raport al Fitch.

"Ar fi primele ratinguri suverane atribuite de Fitch care îşi vor redobândi calificativele "AAA", informează agenţia de evaluare financiară.

Pe plan global, 75% din perspectivele ratingurilor suverane sunt stabile, deşi există diferenţe regionale, de exemplu în America Latină "există un procent disproporţionat de perspective negative ale ratingurilor". "Orientul Mijlociu şi Africa au mai multe perspective negative decât stabile, dar cu o marjă mai mică decât oricând din 2014", se arată în raportul Fitch.

De asemenea, agenţia apreciază că guvernele ar putea adopta mai multe măsuri de stimulare fiscală şi monetară pentru a contracara încetinirea economiei, dar nu vor putea contracara deplin efectele negative ale războiului comercial.

În 8 noiembrie, Fitch a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală ale României la "BBB minus", perspectiva asociată pentru ambele calificative fiind stabilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.