Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile din Premier League, obligate să plătească taxe mai mari, dacă nu vor tăia din salariile uriașe ale jucătorilor

Cluburile din prima ligă engleză de fotbal, Premier League, vor fi obligate să plătească taxe mai mari dacă nu vor schimba ''situaţia obscenă'' a jucătorilor care câştigă averi în perioada pandemiei de coronavirus, în timp ce altor angajaţi li se reduc salariile, a declarat, joi, Julian Knight, şeful unei comisii parlamentare, citat de Reuters.

Discuţiile dintre Premier League şi Sindicatul jucătorilor (PFA) în legătură cu posibile reduceri ale salariilor continuă după ce miercuri nu s-a ajuns la un acord, potrivit Agerpres.ro.

Vezi și: Momente EMOȚIONANTE la Galați - Asistenta hărţuită de vecini, așteptată cu flori și aplauze de militari (VIDEO)

Salariile jucătorilor, unele la un nivel mai mare pe săptămână decât câştigă britanicul obişnuit pe an, au devenit un subiect fierbinte după ce membrii staff-urilor au fost trimişi în şomaj tehnic.

Knight, membru al Partidului Conservator, aflat la conducere, şi care conduce Comisia pentru Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS), a subliniat că i-a scris ministrului de finanţe Rishi Sunak, cerând o acţiune în acest sens.

''Ne aflăm în faţa unei situaţii obscene, în care jucătorii de top, care nu muncesc, continuă să primească sute de mii de lire în fiecare săptămână, în timp ce staff-urile cluburilor îşi pierd salariile'', a spus Knight.

Vezi și: 'Blestemul' PDL: Ministrul Muncii anunţă că în Guvernul Orban 'există o preocupare' pentru tăierea salariilor bugetarilor

''Dacă Premier League nu va rezolva această criză, atunci guvernul trebuie să acţioneze prin impunerea unei penalităţi financiare semnificative cluburilor, pentru a-i recompensa pe cei loviţi dur la buzunar'', a explicat Knight.

Fotbalul profesionist din Anglia a fost suspendat până la data de 30 aprilie, cel puţin, din cauza pandemiei, iar unele cluburi şi-au pus staff-urile în şomaj tehnic.

Norwich City a anunţat joi că jucătorii şi conducerea au acceptat să doneze un procentaj din salarii, până la 200.000 de lire sterline, pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de virus.

Citește și: OFICIAL S-a lansat platforma online unde cetățenii pot înregistra documente pentru instituțiile publice

Conducerile cluburilor Bournemouth şi Brighton & Hove Albion au adoptat salariile reduse pe o perioadă de trei luni pentru a salva slujbele membrilor staff-ului.

Tottenham Hotspur a impus o reducere de 20 la sută a salariilor celor 550 de membri ai staff-ului, cu speranţa că şi jucătorii vor ''face ceva similar''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.