Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile scoţiene trebuie să-şi prezinte 'scuze clare, publice şi fără rezerve' pentru copiii care au fost victime ale abuzurilor sexuale

Fotbal
minifotbal

Cluburile scoţiene trebuie să-şi prezinte ''scuze clare, publice şi fără rezerve'' pentru copiii care au fost victime ale abuzurilor sexuale, se arată într-un raport comandat de Federaţia scoţiană de fotbal (Scottish FA) şi care a fost făcut public joi, conform AFP, potrivit Agerpres.

Ancheta privind abuzurile sexuale din fotbal a fost lansată în 2016 la cererea Scottish FA, după un număr fără precedent de acuzaţii privind atacurilor suferite de copii în anii '70, '80 şi începutul anilor '90. Mai multe sute de persoane au depus mărturie şi 33 dintre ele au dezvăluit fapte de abuz sexual sau violuri.

Marile cluburi din Glasgow, Rangers şi Celtic, precum şi Hibernian, Motherwell şi Partick Thistle au fost citate în mărturiile care îi indicau ca vinovaţi pe antrenorii şi descoperitorii de talente.

Studiul care se întinde pe 192 de pagini dezvăluie că marea majoritatea a abuzurilor sexuale nu au fost semnalate la acea vreme, ceea ce nu înseamnă neapărat că nu au existat suspiciuni în comunitate.

Mai multe drumuri sunt blocate din cauza zăpezii viscolite. Vezi unde sunt probleme

Autorul raportului, Martin Henry, speră că publicarea raportului va aduce victimelor ''un sentiment de justiţie şi legitimitate''.

Un raport intermediar publicat în 2018 a făcut 95 de recomandări pentru schimbarea şi ameliorarea măsurilor de protecţie a minorilor.

Scottish FA şi membrii săi sunt încurajaţi să ia măsuri serioase pentru a pune în practică cât mai multe dintre recomandări şi că ar fi o mare greşeală să se creadă că abuzurile sexuale din fotbalul scoţian aparţin trecutului şi că riscul se menţine.

Directorul general al Scottish FA, Ian Maxwell, s-a declarat ''profund bulversat'' de conţinutul raportului final, în special de experienţele traumatizante trăite de tinerii jucători: ''Îmi exprim din nou scuzele mele cele mai sincere în numele fotbalului scoţian tuturor celor care au fost victime ale abuzurilor''.

Celtic, Rangers şi Motherwell nu au comentat deocamdată concluziile raportului, în timp ce Hibernian şi Partick Thistle, din liga a treia, şi-au cerut scuze public pentru abuzurile contra tinerilor jucători.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.