Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cluburile şi bazele sportive de pregătire au fost PUSE sub LACĂT în Kenya

www.mod.go.ke
Baza sportiva kenya

Federaţia de atletism din Kenya a ordonat, miercuri, închiderea bazelor de antrenament şi a cluburilor din cauza răspândirii pandemiei de coronavirus, măsură care afectează pregătirea atleţilor pentru JO 2020 de la Tokyo, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Federaţia kenyană luase săptămâna trecută decizia de a interzice participarea atleţilor săi la competiţiile internaţionale.

''Toate bazele de pregătire şi cluburile vor rămâne închise până la alte dispoziţii. Atleţii sunt sfătuiţi să se antreneze individual şi antrenorii sunt încurajaţi să continue monitorizarea individuală a atleţilor'', se arată într-un comunicat al Federaţiei kenyene de atletism.

Kenya a raportat până în prezent doar şapte cazuri pozitive la virusul Covid-19.

Citește și: Pacienții devin imuni după ce se vindă de coronavirus, apreciază cercetătorii! Cu semnul întrebării rămân, însă, oamenii cu deficiențe imune

Bernard Ouma, care îl antrenează pe campionul mondial la 1.500 m Timothy Cheruiyot, a declarat pentru Reuters că a fost nevoit să renunţe la pregătirea comună a mai multor atleţi înainte de anunţul de miercuri: ''Am decis să renunţăm la stagiul de pregătire, aşa că băieţii se antrenează singuri. Dar le monitorizez activitatea. Olimpiada poate se va desfăşura, poate nu. Dar noi ne pregătim, iar treaba mea este să-i monitorizez. Este greu pentru toată lumea, trăim vremuri dificile. Toată lumea luptă cu dilema despre ce va fi mâine''.

Federaţia kenyană de atletism le-a recomandat sportivilor care au călătorit în străinătate în ultimele două săptămâni să intre în autoizolare.

Campionatele Africii de cros programate pe 8 aprilie în Togo au fost deja amânate, dar nu s-a stabilit o nouă dată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.