Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clujul revoluționează sistemul medical din România: proiect unic în țară și în Europa, scos la licitație

spital, modernizare, medical, medici

Centrul Integrat de Transplant, un proiect unic în România și în sud-estul Europei, a fost scos la licitație de autoritățile clujene. Consiliul Județean Cluj a publicat pe portalul de licitații publice anunțul referitor la achiziționarea lucrărilor de construire a Centrului Integrat de Transplant de la Cluj. Este vorba despre o instituție unică în țară și în sud-estul Europei care ar putea fi construită în următorii trei ani, scrie Mediafax.

„Ne dorim ca în maximum trei ani să avem ridicată clădirea modernă în care va funcționa Centrul Integrat de Transplant de pe str. Hașdeu. Speranța noastră este să atribuim cât mai repede, astfel încât să fie salvate cât mai multe vieți. E unul din proiectele unice pe care le dezvoltăm în sănătate la Cluj, dar care va deservi întreaga Românie”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Valoarea estimată a achiziției este de 466.802.813 lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 octombrie, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate-preț”.

În cadrul unicului Centru Integrat de Transplant din țară și din sud-estul Europei vor fi efectuate patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal. Va fi un Centru al excelenței atât în ceea ce privește chirurgia și transplantul de organe cât și în ceea ce privește cercetarea avansată în domeniu.

Centrul Integrat de Transplant va avea 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitate de transfuzii și recoltare sânge, secție A.T.I., cabinete medicale și săli de cercetare, saloane și heliport. De asemenea, în interior vor fi 280 de paturi pentru pacienți, iar șoferii vor avea 176 de locuri de parcare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.