Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clujul se pregătește de ce e mai rău. Emil Boc: 'Am căutat fiecare loc liber pe care să-l putem transforma într-o unitate care să asigure paturi ATI'

Facebook Emil Boc
Emil Boc, Vaccin

Emil Boc a vorbit despre modul în care este gestionată criza sanitară în municipiul Cluj-Napoca. Primarul a explicat că se fac mari eforturi pentru ca pacienții COVID să nu ajungă la ATI.

„E o diferență majoră față de anul trecut, am învățat mult din această pandemie, am adus și multe paturi în Terapie Intensivă și noi la Cluj, zeci de paturi au fost aduse în sistem. Medicii au învățat foarte multe și pot să-i felicit cu sinceritate și fără ipocrizie, începând cu cei de la boli infecțioase, care sunt campioni în România prin faptul ca au reușit să prevină cazurile de terapie intensivă majora prin pre-terapia cu oxigen, adică nu s-a ajuns în faza finală, cand puteai sa faci cu oxigen și sa ameliorezi situația. Prin asta am avut mai multe locuri pentru cei cu coronavirus", a declarat Emil Boc în emisiunea "Actualitatea cu Tudor Mușat" de pe B1 TV.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

"Fără eforturile extraordinar al spitalelor clujene, fără DSP, fără sistemul de la primărie care cu spitalele împreună am căutat fiecare loc liber pe care să-l putem transforma într-o unitate care să asigure paturi ATI sau oxigen, faza de pre-terapie intensivă, astfel încât să avem mai multe locuri și să nu rămânem fără soluții. Obiectivul nostru este clar: să nu ajungem la carantină și nu rămânem fără locuri la Terapie Intensivă prin aceste măsuri de prevenție. Deocamdată avem situația, cu greu, sub control, carantina o evitam și am evitat-o, locurile sunt la limită în Terapie Intensivă, dar cred ca acum prin efortul tuturor, cu siguranță și presiunea va scădea", a spus Boc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.