Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Clujul vine în forță după București: se află pe locul doi în țară în topul salariilor

bani-lei-salariu

Județul Cluj ocupă locul 2 pe țară, după București, în ceea ce privește câștigul salarial mediu net pe luna mai a anului 2020, informează Mediafax.

Citește și: Președintele AEP susține că alegerile pe timp de pandemie costă dublu față de perioada normală: 'Avem emoţii. Nu ştim ce se va îmtâmpla'

Direcția Județeană de Statistică Cluj anunță că, la nivelul județului Cluj, câștigul salarial mediu net în luna mai a fost de 3.816 lei, în creștere cu 6,3 % comparativ cu luna precedentă și cu 8,8 % mai mare față de aceeași lună a anului trecut.

„Față de media pe țară, câștigul salarial mediu net din județul Cluj, realizat în luna mai 2020, a fost mai mare cu 20 %, ceea ce clasează județul Cluj pe locul 2 după municipiul Bucureşti”, arată Direcția Județeană de Statistică Cluj.

În ceea ce privește câștigul salarial mediu brut în luna mai 2020, acesta a fost în județul Cluj de 6.149 lei, în creștere cu 347 lei față de luna precedentă și mai mare cu 461 lei față de luna mai a anului 2019.

Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în domeniul serviciilor, industriei și construcțiilor și agriculturii.

De asemenea, efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârşitul lunii mai 2020, a fost de 255.108 persoane, în scădere cu 731 persoane comparativ cu sfârșitul lunii aprilie 2020 şi în scădere cu 4.081 persoane față de luna corespunzătoare din anul 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.