Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Danemarca va purta tricouri negre în semn de protest față de gazda Qatar

qatar 2022

Danemarca va purta tricouri de culoare „atenuată" la Cupa Mondială pentru a protesta față de situația drepturilor omului din Qatar, țara gazdă, și față de modul în care tratează muncitorii migranți.

Furnizorul de echipament al danezilor a conceput, de asemenea, un al treilea echipament, complet negru, pentru a reprezenta „culoarea doliului", relatează BBC Sport.

Reprezentanții companiei au declarat că „nu doresc să fie vizibili" într-un turneu despre care susțin că „a costat mii de vieți".

„Susținem echipa națională a Danemarcei, dar acest lucru nu este același lucru cu susținerea Qatarului ca națiune gazdă", au declarat aceștia.

Ca parte a designului, stema Danemarcei este, de asemenea, „atenuată". Echipamentul de joc va fi un tricou tradițional roșu simplu și un al doilea echipament complet alb.

Sponsorii echipamentului de antrenament al Danemarcei își vor retrage, de asemenea, logo-urile pentru a face loc mesajelor critice la adresa Qatarului.

Oficialii din Qatar au contestat anterior cifrele privind moartea muncitorilor migranți care lucrează la infrastructura Cupei Mondiale, spunând că cifra totală reală la momentul respectiv, în 2021, era de 37.

Producătorul Hummel a comunicat următoarele: „Dorim să facem o declarație cu privire la istoricul Qatarului în ceea ce privește drepturile omului și la tratamentul aplicat lucrătorilor migranți care au construit stadioanele Cupei Mondiale din această țară.

Credem că sportul ar trebui să aducă oamenii împreună. Iar atunci când nu o face, trebuie să ne exprimăm sub forma unui manifest".

Cu toate acestea, comitetul suprem Qatar 2022, care organizează turneul, a contestat afirmațiile producătorului danez cu privire la moartea muncitorilor migranți.

„Ne-am angajat într-un dialog robust și transparent cu Federația Daneză de Fotbal (DBU)", se arată într-o declarație.

„Respingem din toată inima trivializarea angajamentului nostru autentic de a proteja sănătatea și siguranța celor 30.000 de muncitori care au construit stadioanele și alte proiecte ale turneului.

Am lucrat cu sârguință alături de guvernul din Qatar pentru a ne asigura că turneul oferă o moștenire socială de durată."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.