Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Federaţia marocană a reclamat arbitrajul din semifinala cu Franţa

FIFA
qatar 2022

Federaţia marocană de fotbal (FRMF), care consideră că Leii din Atlas au fost privaţi de "două penalty-uri incontestabile" în semifinala Cupei Mondiale 2022 pierdută cu Franţa (0-2), a anunţat joi că a sesizat "instanţa competentă" pentru a contesta arbitrajul, informează AFP, potrivit Agerpres.

"FRMF a trimis o scrisoare instanţei competente în care revine asupra situaţiilor de arbitraj care au privat selecţia marocană de două penalty-uri incontestabile în opinia mai multor specialişti în arbitraj", a indicat Federaţia marocană într-un comunicat.

"Instanţa competentă" sesizată de FRMF nu este numită în acest comunicat. În timpul Cupei Mondiale, Federaţia franceză de fotbal (FFF) a sesizat la rândul său - fără succes - comisia de disciplină a FIFA pentru a protesta împotriva anulării golului egalizator marcat de Antoine Griezmann în ultimele secunde ale meciului cu Tunisia şi anulat de VAR după fluierul final.

Singurul cartonaş galben din această semifinală, primit de marocanul Boufal, a putut fi considerat sever, după un contact cu francezul Theo Hernandez, al cărui gest a putut părea necontrolat. La altă fază, jucătorii marocani au considerat că Tchouameni l-a faultat pe En-Nesery în careu.

FRMF a asigurat că "a protestat energic" împotriva prestaţiei mexicanului Cesar Arturo Ramos şi este surprinsă "de faptul că sistemul de Asistenţă Video pentru Arbitraj (VAR) nu a reacţionat la aceste situaţii de arbitraj".

Federaţia marocană "nu va precupeţi niciun efort pentru a apăra drepturile echipelor naţionale, susţinând corectitudinea în arbitraj şi denunţând aceste decizii de arbitraj luate în timpul" semifinalei, se mai scrie în comunicat.

În vârstă de 38 de ani, Ramos, care a oficiat şi la Mondialul 2018, a mai arbitrat trei meciuri în Qatar, printre care cel câştigat de Maroc împotriva Belgiei (2-0).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.