Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CM 2022: Vânzarea de alcool în jurul stadioanelor nu va fi diferită faţă de ediţiile precedente ale competiţiei

qatar 2022

Vânzarea de alcool în jurul stadioanelor Cupei Mondiale de fotbal 2022 din Qatar "nu va fi diferită" faţă de ediţiile precedente ale competiţiei şi se va desfăşura "ca de obicei" în restul ţării, a asigurat joi directorul executiv al turneului, citat de AFP.

"Cred că există o idee falsă cu privire la vânzarea de alcool pe stadioane. Operăm ca orice altă Cupă Mondială", a declarat Nasser Al-Khater la o conferinţă de presă la Doha, cu 73 de zile înainte de startul turneului.

Pe parcursul Mondialului (20 noiembrie - 18 decembrie) în jurul stadioanelor se vor deschide standuri de bere cu trei ore înainte de meci, până cu 30 de minute înainte de lovitura de începere a meciurilor. Ele se vor redeschide apoi timp de o oră după fluierul final.

În principala "fan zone" a FIFA din capitală, Doha, se va putea consuma alcool doar de la ora 18:30 "pentru că aceasta va atrage familiile", a spus Al-Khater.

"Această limită de timp nu se aplică altor 'fan zones' şi hotelurilor care vând alcool unde va fi ca de obicei", a adăugat el.

În Qatar, ţară musulmană conservatoare, alcoolul poate fi achiziţionat doar de rezidenţii non-musulmani într-un magazin guvernamental şi în aproximativ 30 de baruri şi restaurante ale hotelurilor. Într-o perioadă obişnuită, consumul de alcool în spaţii publice nu este permis în afara acestor locuri.

Numeroase ţări, ca Franţa sau Marea Britanie, restricţionează vânzarea de alcool pe stadioane.

Pe lângă vânzarea de alcool, disponibilitatea şi preţurile de cazare în micul emirat din Golf sunt un motiv de îngrijorare pentru suporterii celor 31 de naţionale calificate, pe lângă ţara gazdă.

Directorul general al Comitetului Suprem de Organizare, Yasir Al-Jamal, s-a arătat "100% sigur" că toată lumea va găsi cazare în Qatar. Emiratul a decis să permită fiecărui deţinător de bilete pentru meciurile de la CM să însoţit de maximum trei persoane din anturajul său, chiar dacă acestea nu au bilete.

Qatarul se aşteaptă la peste un milion de vizitatori în timpul Cupei Mondiale pe teritoriul său, care are mai puţin de 3 milioane de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.