Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA a amendat postul Antena 1 cu 5.000 de lei pentru emisiunea 'Acces direct'

Antena 1

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sancţionat, marţi, cu amendă de 5.000 de lei postul Antena 1, pentru ediţia din 22 mai a emisiunii "Acces direct", prezentată de Mirela Vaida, anunță news.ro.

Potrivit CNA, radiodifuzorul nu a respectat prevederile art. 40 alin. (1) şi (4) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual la difuzarea emisiunii „Acces direct” , ediţia din data de 22.05.2020.

Citește și: Cozmin Gușă intră la rupere în scandalul colaborării lui Mugur Isărescu cu Securitatea: Aici este vorba despre altceva

Art. 40 - (1) prevede că "în virtutea dreptului la propria imagine, în cazul în care în programele audiovizuale se aduc acuzaţii unei persoane privind fapte sau comportamente ilegale ori imorale, acestea trebuie susţinute cu dovezi, iar persoanele acuzate trebuie contactate şi invitate să intervină pentru a-şi exprima punctul de vedere. În situaţia în care persoana vizată refuză să prezinte un punct de vedere sau nu a putut fi contactată prin încercări repetate, trebuie precizat acest fapt. (…) (4) Moderatorii programelor au obligaţia să solicite ferm interlocutorilor să probeze afirmaţiile acuzatoare, pentru a permite publicului să evalueze cât de justificate sunt acestea".

Tot în şedinţa de marţi, postul România TV a primit somaţie publică pentru că la difuzarea emisiunii informative „Breaking News” de la ora 19.00 din data de 20.04.2020, a încălcat prevederile art. 64 alin. (1) lit. b şi pe cele ale art. 40 alin. (4) din Codul audiovizualului.

Citește și: Cum au motivat judecătorii că Traian Băsescu a turnat la Securitate sub numele ‘Petrov’

Acestea prevăd că "furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie să respecte informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă".

Somaţie publică a primit şi B1 TV, deoarece în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, ediţia din 24.05.2020, nu s-a ţinut cont de prevederile art. 40 alin. (1) din Codul audiovizualului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.