Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CNA a aprobat extinderea Kanal D în Republica Moldova

CNA

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) au decis, în ședința de joi, să prelungească durata de valabilitate a licenței pentru Kanal D cu încă nouă ani.

"Data lansării postului — 18 februarie 2007. Suntem pe locul trei în clasamentul audienței, la nivel național, încă din 2011. Aportul acționarilor la capitalul social investit de grupul Dogan, până pe 31 decembrie 2015, este de 88,7 milioane de euro în România. Avem 246 de angajați, 103 colaboratori, în total 349 de oameni lucrează pentru Kanal D. (...) Evoluția audienței Kanal D — am pornit de la 1,8 cotă de piață în 2007 și începând cu 2011 suntem pe poziția a treia, 2015 s-a încheiat cu o cotă de piață de 8,6 medie la nivel național", a declarat reprezentantul postului Kanal D, Cătălin Băleanu, la ședința CNA.

El a spus că, în perspectivă, Kanal D își propune să pătrundă și în Republica Moldova.

"Avem foarte multe solicitări de la frații noștri români din Republica Moldova, care ne telefonează, foarte multe persoane ne telefonează și ne spun că ar dori să vadă programele Kanal D și în Republica Moldova și ne gândim, nu este nimic decis, dar avem în perspectivă stabilirea unor contacte și încercarea de a pătrunde și în R. Moldova", a arătat Băleanu. Potrivit CNA, data expirării licenței era 30 ianuarie.

În strategia editorială a Kanal D se menționează drept obiectiv cu caracter general consolidarea credibilității Kanal D, în postura de radiodifuzor cu o poziție de top pe piața audiovizuală din România, prin difuzarea unui conținut util și atractiv pentru telespectatori, atât prin informarea acestora cu acuratețe și imparțialitate, cât și prin prezentarea unui conținut de divertisment variat și inovativ.

Totodată, membrii CNA au hotărât trimiterea unei scrisori de atenționare pentru modificare de acționariat fără notificarea Consiliului.

Potrivit unor date CNA, în ceea ce privește acționariatul referitor la SC Dogan Media Internațional SA, la rubrica bază de date este menționat Dogan TV Holding A.Ș (Turcia) — 99,99997% și Rukiye Sevda Boduroglu (Turcia) — 0,00003%, iar la capitolul "modificat conform certificatului constatator din 10 decembrie 2015" este prevăzut Dogan TV Holding A.Ș (Turcia) — 99,99998% și Rukiye Sevda Boduroglu (Turcia) — 0,00002%.

Referitor la acționarii Dogan TV Holding A.Ș (Turcia), la capitolul bază de date sunt prevăzute: Dogan Yayin Holding A.Ș — 79,9627%, Commerz Film GmbH — 17,4116%, Dogan Șirketler Grubu Holding AȘ — 2,4884%, Aydin Dogan — 0,1372%, Arzuhan Yalcindag — 0,001%, Mehmet Ali Yalcindag — 0,001%, Soner Gedik — 0,001%, iar la "modificat conform documentului din dosar" figurează: Commerz Film GmbH — 9,28112%, Dogan Șirketler Grubu Holding A.Ș — 90,61261%, Aydin Dogan — 0,10615%, Arzuhan Yalcindag — 0,00004%, Mehmet Ali Yalcindag — 0,00004%, Soner Gedik — 0,00004%.

Membrii CNA au mai decis să admită solicitarea SRTv de prelungire a duratei de valabilitate a licențelor audiovizuale acordate pentru difuzarea prin satelit a serviciilor de programe Studioului Teritorial Craiova, Studioului Teritorial Cluj, Studioului Teritorial Iași și Studioului Teritorial Timișoara.

"Cele patru studiouri teritoriale asupra cărora am solicitat prelungirea licențelor se înscriu în linia generală a tuturor studiourilor teritoriale ale SRTv (...) Un mare accent vrem să punem pe regionalizare", a declarat reprezentantul SRTv Mircea Neacșa, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.